FOTO: OraH organizirao eko akciju i rafting po rijeci Dravi

>> FOTO: OraH organizirao eko-akciju i rafting po rijeci Dravi

Međimurska županija obiluje brojnim prirodnim bogatstvima koja su raritet u svjetskim razmjerima. Jedna od njih je rijeka Drava, nizvodno od elektrane HE Dubrava stari tok Drave od Svete Marije do ušća Mure i Drave predstavlja izuzetni ekosistem bogate biološke raznolikosti, rijeke koju na tom dijelu, s razlogom, mnogi nazivaju hrvatskom Amazonom.

U OraH-u su uvjereni da mnogi naši žitelji nisu svjesni ekoloških i turističkih vrijednosti ovog prostora.

GO OraH-a Prelog organizirao je rafting-spust po rijeci Dravi gumenim čamcima na vesla te čišćenje smeća po plažama i sprudovima. Sudjelovali su ORaH-ovci cijelog Međimurja (od Sv.Martina pa do Kotoribe). Bila je tu i Sandra Vračan iz Zagreba, glavna tajnica OraH-a, te Alen Zadravec, predsjednik Središnje regije, koji su također sudjelovali u čišćenju.

– Nakon čišćenja uslijedio je zasluženi roštilj i za desert pečeni kukuruz. Vrijeme nas je poslužilo, uživali smo u prirodi i ugodnom društvu, a ujedno smo i napravili nešto korisno! Očuvajmo posljednje oaze dviljine preostale nakon izgradnje hidro elektrana i derivacionih kanala na rijeci Dravi! – poručuju iz OraH-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije