Predsjednik Novinščak s većinom članova napustio Gradski odbor HDZ-a Čakovca

Raspušten je Gradski odbor HDZ-a Grada Čakovca. Dosadašnji predsjednik HDZ-a Grada Čakovca dr. sc. Tomislav Novinščak, sa većinom nezadovoljnih članova Gradskog odbora, njih 16 od 28 članova, izašli su iz Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca.

Službeno su se o sastanku održanom u utorak 23. lipnja u Čakovcu oglasili današnjim priopćenjem kojeg potpisuje sam predsjednik u ostavci Novinščak, a kojeg možete pročitati u nastavku:

“Ovim putem Vas obavještavamo da je Gradski odbor HDZ-a na jučerašnjoj sjednici izrazio nezadovoljstvo Odlukom Visokog časnog suda HDZ-a o prihvaćanju žalbe Željka Jakopca u cijelosti. Gradski odbor HDZ-a Čakovca smatra da je Odluka nepravedna i neutemeljena.

Smatramo da je ovim činom dana podrška frakciji, koja je 2014. godine na unutarstranačkim izborima u potpunosti izgubila podršku članova gradske organizacije HDZ-a Čakovca, a koju imenovani predvodi.

Zbog gubitka potpore Središnjice, većina članova Gradskog odbora je podnijela ostavku iz moralnih razloga i odgovornosti prema članovima GO HDZ Grada Čakovca, te je na taj način otvorila prostor u Gradu Čakovcu za ljude koje vrh stranke podržava.

Budući da je većina članova GO HDZ-a Grada Čakovca podnijela ostavku, Gradski odbor je prema Statutu HDZ-a prestao postojati.

S poštovanjem i zahvalom na korektnoj i profesionalnoj suradnji.”

Čakovec, 24. Lipanj 2015.
Predsjednik u ostavci GO HDZ Grada Čakovca
Dr. sc. Tomislav Novinščak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije