U Općini Nedelišće obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

>> U Općini Nedelišće obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

U povodu Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, te Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se slavi 25. lipnja, u petak 19. lipnja 2015. rukovodstvo Općine Nedelišće predvođeno načelnikom Darkom Daniom i zamjenikom Željkom Kacunom, pojedinim članovima općinskog vijeća i predsjednicima pojedinih vijeća mjesnih odbora te političkih stranaka, zatim udruge antifašističkih boraca, kao i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Općine Nedelišće položili su vijenace i svijeće u prigodi ova dva državna praznika.

Vijenac i svijeće najprije su položeni kod spomen-obilježja NOB-a sudionicima antifašističkog pokreta u II. svjetskom ratu u parku u središtu Nedelišća gdje se okupljenima prigodno obratio načelnik Darko Dania.

Okupljeni su se zatim uputili do biste narodnog heroja Mirka Bukovca ispred zgrade školske sportske dvorane u Nedelišću gdje su također položili vijenac i svijeće.

Na kraju su vijence položili i kod spomen-obilježja braniteljima domovine Hrvatske 1991. – 1995. kod zgrade sjedišta Općine u Nedelišću gdje se nalazi i spomen-ploča stradalim hrvatskim braniteljima. Prigodne riječi uputio je zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun, a nazočni su svim stradalima odali počast i minutom šutnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije