HDZ-HSLS-HDS: “Grad Čakovec suludo troši proračunski novac”

– Oštro osuđujemo suludo trošenje proračunskog novca Grada Čakovca, kazao je predsjednik GO-a HDZ-a Čakovca dr.sc. Tomislav Novinščak, na konferenciji za novinare sa koalicijskim partnerima HSLS-om i HDS-om.

Naročito se to, istaknuo je, odnosi na posljednji događaj, točnije – nedavno rješenje Građevinske inspekcije prema kojem se dio ulice I.G. Kovačića gdje je rađena rekonstrukcija, mora vratiti u prvobitno stanje! – Ulica je nedavno rekonstruirana, nedostataka ima puno, prometno rješenje je protupropisno i katastrofalno, a novci su utrošeni.

Svakodnevno čujemo prigovore građana koji se žale na ovu i druge aljkave rekonstrukcije, ali i na mnoge druge probleme koji su izravno vezani s trošenjem proračunskog novca, upozorio je dr.sc. Novinščak. Zaključio je kako aktualna gradska vlast pojma nema kako se vodi suvremena gradska uprava i nije spremna uhvatiti se u koštac s rješavanjem gospodarskih problema i privlačenjem investicija, što je žila kucavica svake JLS.

Odgovornost za svoju nesposobnost i propale projekte, poput pompozno najavljivanog EU projekta vanjskih bazena, SDP-ov gradonačelnik i njegovi dečki prebacuju stalno na razne direktore, koji moraju ispaštati za njihovu nestručnost, nesposobnost i nerijetko bahatost. Dražen Blažeka (HSLS) upozorio je kako se radi o utrošenih cca pola milijuna kuna, od čega se na gradski proračun odnosi 300.000 kuna.

– Nedavno smo tražili raspravu o izvješću revizije za 2013., obzirom na veliki broj propusta u radu gradskih službi, međutim, glasačka mašinerija gradske vlasti nije nam to dopustila, pa se pitamo čega se to boji gradonačelnik? Uvijek se hvali kako je u Gradu sve transparentno i provjerljivo u svakom trenutku, ističe D. Blažeka. Dodaje kako se uskoro moglo shvatiti zašto se krije revizijsko izvješće, a takvih slučajeva, poput spomenute nezakonite rekonstrukcije, ima više.

Đuro Bel iz Hrvatskih demokršćana napomenuo je kako napori koalicijskih partnera HDZ-HSLS-HDS ne nailaze na razumijevanje kod vladajućih, unatoč dobrim i konstruktivnim idejama, jer, kako je rekao, u Gradu Čakovcu postoje sdp-ovci, njihovi koalicijski partneri i “ostali građani”. Ista formula se pojavljuje kod “namještanja” natječaja, zapošljavanja ili čak i počasti prethodnicima. – Samo gospodarstvo može spasiti ovaj grad, ali ne s ovom vlašću koja je trenutno u Čakovcu – zaključio je Đ. Bel.

“Željku Jakopcu ne može pomoći stranka niti ja osobno kao liječnik”

– Vrijeme u kojem živimo, EU i ekonomske prilike traže odmak od politikantstva u vođenju Grada i zahtjeva odgovornost prema građanima, gospodarsku inicijativu i diplomaciju za privlačenje poduzeća, mudro gospodarenje gradskim proračunom, a ne zaigranost u trošenju radi privida da se eto nešto ipak radi, nadodao je dr.sc .Novinščak te nastavio:

– Od prvog dana smo obećali da ćemo pratiti, analizirati i upozoravati na nepravilnosti, ali i kontinuirano tražiti od SDP-a da se Grad Čakovec mora ponovno prometnuti u gospodarsko središte, a ne samo kulturno-zabavni grad i da se očekivalo puno više od SDP-ove sadašnje vlasti.

Na novinarski upit o postupku isključenja Željka Jakopca iz stranke, rekao je, da je sadašnji gradski odbor HDZ-a Čakovca pokrenuo inicijativu, koja je itekako dalje aktualan proces u nadležnim stranačkim tijelima, te da će o predmetnom slučaju stranka tek nakon potpunog okončanja procesa dati temeljito priopćenje.

– Zanimljiv je naime taj interes koji Željko Jakopec uporno već dulje vrijeme pokazuje za simpatičnu zaštitu vrtnih patuljaka, u tome mu, nažalost niti stranka niti ja osobno kao liječnik, ne možemo pomoći – zaključio je dr.sc. Novinščak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije