HDZ obilježio godišnjicu oslobođenja karaule u Kotoribi

>> HDZ Kotoribe obilježio 23. obljetnicu oslobođenja karaule JNA

U organizaciji Općinskog odbora HDZ-a Kotoriba u subotu, 20. rujna prigodno je obilježena 23. godišnjica oslobođenja bivše karaule JNA u Kotoribi. Pogranična karaula pod imenom “Sedam sekretara SKOJ-a” oslobođena je u rujnu 1991. godine i bila je među prvim oslobođenim vojnim objektim iz kojeg je oružje otišlo za potrebe Hrvatske vojske.

Program obilježavanja započeo je u župnoj crkvi gdje je Misu za domovinu predvodio vlč. Marinko Prstec. Članovi kotoripskog HDZ-a predvođeni predsjendikom Ivanom Kosu potom su se uputili na mjesno groblje gdje su kod središnjeg križa upalili svijeće za sve poginule branitelje i članove stranke koji su napustili ovozemaljski svijet. Druženje je nastavljeno u prostojima KUD-a.

– Tradicionalno u rujnu stranka obilježava obljetnicu oslobođenja karaule i sjeća se tog događaja kojeg ne smiju zaboraviti mlađi naraštaji. Danas, 23 godine poslije, svima nam je jasnije koliko je on bio značajan za naše mjesto, Međimurje i cijelu Hrvatsku i to ne smijemo zaboraviti, rekao je Kos.

Spomenimo da se vrijednost oružja koje je zaplijenjeno u karauli kretala oko sedam milijuna tadašnjih maraka. Nakon oslobođenja karaule nekoliko dana ona je bila u rukama kriznog štaba Kotoribe koji je čuvao stražu i pazio na taj objekt. Poslije je karaula u ispravnom stanju predana Teritorijalnoj obrani nakon čega ju je preuzela policija koja je bila vlasnik tog objekta. Danas je to područje u privatnom vlasništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije