Općina Nedelišće ide u racionalizaciju poslovanja Općinske uprave

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće donijete su odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ustrojstvu Općinske uprave Općine Nedelišće te izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Općinske uprave.

Razlozi donošenja odluka su racionalizacija poslovanja, maksimalno korištenje potencijala službenika i u skladu s time vrednovanje rada, bolja i brža komunikacija i suradnja upravnih odjela, ravnopravnije raspoređivanje poslova i opterećenja pojedinih službenika, logično spajanje pojedinih područja i broja izvršitelja, zaduženje službenika za poslove za koje do sada nije nitko bio izravno zadužen, utvrđivanje novih i redefiniranje postojećih radnih mjesta za poslove koji se pojavljuju u sve većem opsegu.

Na sjednici je prihvaćena i Odluka o određivanju uvjeta i mjesta prodaje izvan prodavaonica na području općine Nedelišće. Svrha donošenja ove Odluke je utvrđivanje mjesta, odnosno javno prometnih površina na kojima se može obavljati prodaja robe na štandovima i klupama izvan tržnica na malo, prodaja putem kioska i automata te prigodna prodaja kako bi se poboljšala kvaliteta i općenito uredila, regulirala i olakšala prodaja na malo na javno prometnim površinama.

Isto tako prihvaćeno je izvješće o poslovanju ustanove Dječji vrtić “Zvončić” Nedelišće za pedagošku 2013./2014. godinu. Vijećnici su primili i izvješće o poslovanju tvrtke Mesap d.o.o. Nedelišće za 2013. godinu. U tom su razdoblju organizirane četiri sajamske priredbe i više dodatnih programa, te su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 1.719.109 kuna i rashodi u iznosu od 1.709.165. kuna.

U planu je izrada strategije daljnjeg djelovanja tvrtke od strane osnivača kako bi se tvrtka s povećanim aktivnostima, unatoč sve lošijem gospodarskom okruženju, održala i dalje mogla biti promotor gospodarskih aktivnosti ovog dijela Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije