Zbor građana u Sv. Mariji: Mještani nezainteresirani za takve skupove

U nedjelju 18. svibnja shodno odluci Općinskog vijeća u Svetoj Mariji održan je Zbor građana. Skup je održan u Domu kulture, a na njega je došlo svega petnaestak mještana. Zborom je predsjedao Andreas Lisjak (MDS,) predsjednik VMO Sveta Marija, a većim dijelom okupljenima je govorila općinska načelnica Đurđica Slamek (HSS).

U svom izlaganju dotaknula se aktivnosti za razdoblje od 27. svibnja do 31. prosinca 20213. godine, točnije od vremena kada kada je nakon izbora preuzela funkciju načelnice. Bilo je riječi o svim segmentima općinskog djelovanja, od komunalnog uređenja, gospodasrtva, socijalne skrbi, kulture, informiranja do odgojno obrazovnog sustava.

– Kao općinska načelnica uz stručnu, administrativnu i tehničku potporu JUO u Općini Sveta Marija te u suradnji sa svojim zamjenikom Ivicom Kočišem, a u okviru financijskih mogućnosti planiranih proračunom, nastojala sam izvršavati poslove iz svoje nadležnosti na način koji će osigurati uvjete za što kvalitetniji život mještana općine Sveta Marija – rekla je Slamek.

Od planova spomenula je nekoliko projekata koje je Općina kandidirala prema različitim investicijama. Odnosi se to na asfaltiranje staza na groblju s istočne strane, izgradnju pješačko-biciklističkestaze od Ulice V. Nazora do Omladinske ulice, izgradnju parkirališta sa zapadne strane groblja. Ponovno je aktualizirana izgradnja ceste prema željezničkom stajalištu u Donjem Mihaljevcu za koje je spomenula njegovu nužnu obnovu. 

– Općina neće moći graditi tržnicu koja bi mogla udovoljavati svim standardima pa će ona biti prenamijenjena u multi funkcionalnu nadstrešnicu – napomenula je Slamek. Prisutne mještane zanimala je košnja i održavanje zelenih površina o čemu su izrazili nezadovoljstvo kao i budućem novom nametu razvrstavanja bio razgradivog otpada. Jednu od prisutnih mještanki zanimala je daljnja sudbina temelja sportske dvorane.

Odgovoreno joj je da je sada sve u nadležnosti Međimurske županije. Na kraju se postavlja pitanje ima li smisla održavati zborove građana koji se pretvaraju u svojevrsni revolte građana, ne toliko prema Općini već obvezama koje im propisuje neko treći.

Načelnica Slamek kaže kako je to statutarna odluka koje se ona želi pridržavati i izvršavati. Slijedeći Zbor građana bit će 1. lipnja u 14 sati za mještane općinskog naselja Donji Mihaljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije