“Sandri sretno, ali neću dozvoliti nikome da ugrožava političku stabilnost”

Nekoliko dana nakon istupanja Sandre Herman iz HNS-a na današnjoj konferenciji za novinare u Dvorani političkih stranaka u Čakovcu javnosti se obratio predsjednik ŽO HNS-a te župan Međimurske županije Matija Posavec.

>>> Koalicijski partneri: “Sandra je važan dio našeg tima i zato je podržavamo”

Zajedno s HNS-ovim načelnicima općina u Međimurju Posavec se osvrnuo na kako stranačke tako i županijske aktualnosti, a prvenstveno u odnosu na sada bivšu potpredsjednicu ŽO HNS-a i trenutnu zamjenicu župana Sandru Herman.

Najmanje što očekujem jest predanost i odgovornost prema poslu svakoga tko je na javnim funkcijama, od svakog pojedinog dužnosnika. Neću tolerirati strančarenja, politikanstvo, zakulisne igre s bilo čije strane. Svatko ima pravo odrediti svoj politički put, ali uz uvažavanje i pristojnost suradnika i partnera. – u svom je uvodnom dijelu istaknuo Matija Posavec rekavši da su u proteklih 9 mjeseci njegovi koalicijski partneri upravo svi građani Međimurja.

U ovlastima, a posebno odgovornostima velika je razlika između funkcije župana i zamjenika župana. Upravo svjestan tih činjenica nastojim funkcionirati da ovaj mandat obilježim pozitivnim promjenama u razvoju našeg Međimurja. – napomenuo je župan i istaknuo da je aktualna vlast postavila visoke standarde u obavljanju političkih funkcija i da je to jedini ispravan put.

Kao župan ostajem surađivati s Vladom RH jer smo daleko otišli u realizaciji kapitalnih projekata za Međimurje i neću dozvoliti da se opstruiraju na bilo koji način. – rekao je Posavec dajući jasnu podršku trenutnom stranačkom vodstvu, ali i napomenuvši da HNS u Međimurju ostaje jak jer stranku ne čini  jedan čovjek.

Kako je sam istaknuo u nekoliko navrata vrata HNS-a su otvorena svima, i ulazna i izlazna, a kakvo je stvarno stanje na terenu u Međimurju će pokazati skora analiza sveobuhvatne ankete koja je posljednjih tjedana provođena u međimurskim općinama i gradovima. Siguran sam da ćemo time dobiti jasne poruke građana Međimurja gdje je tko. – zaključio je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije