U Čakovcu održana Izborna konvencija međimurskog SDP-a

U nedjelju 20. listopada održani su unutarstranački izbori međimurskog SDP-a. Izbori za predsjednika održani su po principu jedan član – jedan glas na kojima je za novog šefa te stranke izabran Mladen Novak iz Slakovca.

Mjesec dana kasnije, 22. studenog održana je Izborna konvencija Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije na kojoj su se birala ostala stranačka tijela. Tako su članovi odlučili da će potpredsjednici stranke biti Anđelko Nagrajsalović, aktualni načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu i saborski zastupnik te načelnik Općine Goričan Mario Moharić.

Za članove Predsjedništva imenovani su Josipa Carović, Mladen Čavlek, Josip Grašić, Dean Hunjadi, Nadica Jelaš i Stjepan Koraj. Predsjedništvo broji ukupno 9 članova a čine ga predsjednik, dva potpredsjednika i šest članova izabranih na konvenciji. Na konvenciji je izabrano i 37 članova Županijskog odbora. Županijski odbor broji ukupno 41 člana, a čine ga predsjednik, dva potpredsjednika, tajnik i 37 članova izabranih na konvenciji.

Gosti stranačke konvencije bili su Zoran Milanović, predsjednik stranke, tajnik Igor Dragovan, ministar Siniša Hajdaš Dončić i mnogi drugi ugledni članovi SDP-a. Milanović je stranačkim kolegama poručio da SDP bira teži put koji će se mnogima zamjeriti jer to tako mora biti kako bi se stvari dovele u red. – Kako zasadite biljku, tako će ona i rasti. Glavu gore – bit ćemo jaki i dalje! –  rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na referendum koji će se održati 1. prosinca. – Ljudi imaju pravo na drugačije mišljenje pa čak i na referendum, ali nas to neće pokolebati jer vjerujemo da radimo ispravno. Svima dajemo iste šanse, naročito manjinama. Ograničavati manjinu i govoriti da ima pravo tek kad postane većina je temeljno proturječje ljudskog društva. Dok sam ja predsjednik Vlade srednjoazijski koncepti neće zaživjeti u Hrvatskoj koja se mora mijenjati – izjavio je Zoran Milanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije