OV Goričan: Robert Katanec iz moralnih razloga podnio ostavku

Dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Općine Goričan Robert Katanec (Hrast) podnio je ostavku na tu dužnost, ali i dužnosti obnašanja vijećničke funkcije. Ova odluka iznenadila je članove OV-a na sjednici koja je održana u ponedjeljak. O razlozima takve odluke Katanec se nije izjasnio, pa su vijećnici mogli samo nagađati.

Na naš upit Katanec je obrazložio svoju odluku: – Ostavku sam podnio iz moralnih razloga. Naime, radi skorog preseljenja s obitelji u drugu sredinu ne želim više utjecati na odluke koje su važne i na taj način kreirati budućnost Goričana gdje više neću živjeti – rekao je za naš portal R. Katanec.

Umjesto njega novi je vijećnik Bojan Dominić iz Hrasta, a za predsjednika Općinskog vijeća Općine Goričan iz te stranke većinom glasova izabran je Andrej Blagus. Podsjetimo, većinu u Općinskom vijeću ima koalicija SDP – Hrast (8 vijećnika), dok u oporbi sjede 4 vijećnika iz redova HDZ-a i jedan vijećnik iz HSP-a.

Od važnijih odluka treba svakako spomenuti donošenje odluke o pokretanju postupka za gradnju kompostane koja je izazvala burne rasprave pozicije i opozicije koja se protivi takvoj odluci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije