Darko Dania: “Komunikacija s građanima je itekako bitna”

Darko Dania (SDP) novi je načelnik najveće međimurske općine – Nedelišće. Kako je u prošlom mandatu obavljao dužnost zamjenika načelnika, u jednom dijelu samo je nastavio obavljati poslove koje je obavljao i prije. Kao zamjenik načelnika bio je zadužen za određeno područje, a u njegovom slučaju to su bile društvene djelatnosti.

Kroz obavljanje tih djelatnosti bio je u neposrednom doticaju s građanima, pa je već i tada osjetio njihove želje i potrebe. Ipak, stupanjem na dužnost načelnika Općine Nedelišće opseg poslova se povećao. Potrebna je bila brza prilagodba kako bi se započeti projekti dovršavali i započinjalo s novim. Dania smatra da je sa svojim suradnicima uspješno preuzeo sve poslove i dužnosti te da će svojim radom opravdati građanima što su ih izabrali.

Na pitanje kakav načelnik želi biti odgovara: “Tijekom svojeg mandata želio bih razviti Općinu Nedelišće u svim područjima života. Naročito je potrebno potvrditi i unaprijediti položaj Općine koja je poznata po svojem gospodarstvu, kulturi, sportu i ugodnom mjestu za život. Kroz komunikaciju s građanima nastojat ću im se još više približiti kako bi što uspješnije rješavali zadatke i probleme. Najveća nagrada biti će mi kada se na kraju mandata zbroje svi rezultati koji će pokazati da smo Općinu Nedelišće podigli na još višu razinu.”

Novi načelnik ističe da je Općina Nedelišće zatečena je u zadovoljavajućem stanju, što se tiče svih područja poslovanja. Prioritet je realizacija već započetih i novih projekata od kojih spominje: “Projekt rekonstrukcije pješačke staze u Varaždinskoj i Čakovečkoj ulici u Nedelišću, uređenje Trga republike u Nedelišću, izgradnja ulice Josipa Vrhovskog prema DPU sjevernog dijela naselja Nedelišće “MESAP” i SRC “Sjever”.

Nadalje, unutrašnje uređenje mrtvačnice u Nedelišću, izgradnja pješačko-biciklističke staze uz lokalnu cestu u Pretetincu (nakon izgradnje kanalizacijskog sustava), Južna i Sjeverna zaobilaznica Nedelišća, izgradnja kanalizacijskog sustava na području naselja općine Nedelišće koja još nisu uključena u sustav kanalizacije, dogradnja dječjeg vrtića u Nedelišću, dogradnja zgrade općinske uprave, izgradnja Društveno-kulturnog centra, uređenje dječjeg igrališta po DPU Dunjkovec Ciglenice, uređenje igrališta na SP “Ciglenice” Pušćine i sl.”

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće održana je 17. lipnja. Zahvaljujući glasovima građana, koalicija SDP-HSU-HNS dobila je 9 mjesta u vijeću koje broji 17 članova. Kako u Općini Nedelišće romska nacionalna manjina ima pravo na jednog vijećnika, a on nije odabran među prvih 17, broj članova u vijeću povećao se na 18. Taj osamnaesti član također je s koalicijske liste SDP-HSU-HNS te su tako dobili i deseto mjesto u Vijeću. 

Na taj način vladajuća koalicija ima 10 od 18 vijećnika u Općinskom vijeću i time su osigurali većinu. Naknadno su sklopili koaliciju i sa dvoje vijećnika Hrvatskih laburista – stranke rada te sada kao vladajući imajuo 12 od 18 vijećnika. Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Mladen Posavec iz koalicije SDP-HSU-HNS, a njegove zamjenice su Darinka Pergar iz Hrvatskih laburista – stranke rada i mr.sc. Dijana Posavec, nezavisna vijećnica.

– Smatram da smo odabirom navedenih osoba osigurali kvalitetan rad Općinskog vijeća i pozivam sve na konstruktivnu suradnju za što bolji razvoj Općine Nedelišće, poručio je načelnik Dania. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije