Ž. Jakopec: “Prvi čovjek međimurskog SDP-a prevario je sve građane Međimurja”

Da li je koji HDZ-ov načelnik u Međimurju kažnjen za sukob interesa? – upitao je na konferenciji za novinare u Čakovcu, vijećnik HDZ-a u tamošnjem gradskom vijeću, Željko Jakopec. Naime, župan Ivan Perhoč (SDP) te nekoliko načelnika također iz redova SDP-a, kažnjeni su zbog sukoba interesa, a da se to desilo našima, pojasnio je Jakopec, aktualna županijska vlast bi nas “rasčerečila”.

Kada, pak, je u pitanju gospodarska situacija u Čakovcu, za zadnjeg mandata aktualne gradske vlasti, nije otvoren ni jedan proizvodni  ili industrijski pogon, rečeno je na presici. “Grad je doveden do potpune apatije, nisu stvoreni uvjeti za lakše odvijanje poduzetništva. Ovu gradsku vlast pamtit ćemo po revizijskim izvješćima punim nepravilnostima, jedinom gradskom dječjem vrtiću u Hrvatskoj pod istragom USKOK-a, te zapošljavanju u gradskim poduzećima prema rodbinskim vezama” – naglasio je Jakopec.

Vijećnik HSLS-a, Renato Slaviček, istaknuo je kako je ovaj mandat gradske vlasti do sada daleko najlošiji  od svih. ” Grad je bio pretrom, investitori zaobilaze Čakovec u velikom luku, a gradska vlast sama sebi daje ocjene od vrlo dobar do odlilčan, što je apsurd!. Za grad ove veličine, 65 zaposlenih u gradskoj upravi je također previše, smatra R. Slaviček.”

Đuro Bel, vijećnik iz redova Hrvatske demokršćanske stranke, slikovito se izrazio kako izgleda blagajna gradske vlasti rekavši da njome već unatrag nekoliko godina šeću pauci. “Ranijih godina, za slabo razvijanje grada, izgovor  aktualnoj vlasti u Čakovcu bio je tadašnja aktualna državna vlast, pa ih pitam tko im je sada kriv, kada su “njihovi” na vlasti na državnom nivou ?” – zaključio je Đ.Bel.

Kandidat HDZ-a za čakovečkog gradonačelnika, dr.sc. Tomislav Novinščak, konstatirao je da su Grad Čakovec i Međimurje, trenutačno među najsiromašnijima u Hrvatskoj, prema više statističkih pokazatelja, a to sve radi nesnalažljivosti ili nikakvog angažmana vlasti u gradu, od trenutka kada je nastupila gospodarska kriza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije