Josip Posavec ušao u izbornu utrku za međimurskog župana

Josip Posavec ušao u izbornu utrku za međimurskog župana

Nezavisni političar mr.sc. Josip Posavec u četvrtak je pod vurom u Čakovcu objavio svoju kandidaturu za župana Međimurske županije. Dugo se nije znalo hoće li se odlučiti na takav potez, pa je ovo svojevrsno iznenađenje koje će zasigurno pomutiti planove političkim protukandidatima. 

Magistar znanosti iz područja ekonomije, diplomirani inženjer elektrotehnike i privatni poduzetnik rođen je 1958. godine, dvije godine bio je zamjenik župana, nakon čega je od 2005. do 2009. godine bio međimurski župan.

Posavec je predstavio kandidate za zamjenike dr. Renatu Čulinović- Čaić, kirurginju iz čakovečke bolnice i dr. Damira Markuša, profesora tjelesnog odgoja iz Tehničke škole Čakovec. Voditelj izbornog stožera Nezavisne županijske liste Josipa Posavca je Mirko Švenda Žiga.

Glavni ciljevi njihove kandidature su pokretanje gospodarstva i novog razvojnog ciklusa, otvaranje novih radnih mjesta uz optimalno korištenje prirodnih, ljudskih i materijalnih resursa županije, osiguranje većih prihoda i višeg životnog standarda pojedinaca, obitelji i ukupnog stanovništva, podizanje kompetencija i povećanje znanja ljudi, osiguranje kvalitetne zdravstvene i socijalne zaštite, te ukupnog društvenog standarda.

– Naš politički angažman potaknut je katastrofalnim gospodarenjem i poraznim rezultatima rada aktualne županijske vlasti, u proteklom četverogodišnjem razdoblju od 2009. do 2012. godine. Direktna šteta koju je aktualna županijska vlast napravila građanima Međimurske županije, mjeri se u desecima milijuna kuna, a indirektna je “teška” i nekoliko stotina milijuna kuna, poručio je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije