Darko Horvat: HDZ-ovi kandidati za EU parlament nude najviše građanima

Darko Horvat: HDZ-ovi kandidati za EU parlament nude najviše građanima

– Naši kandidati HDZ-a u ovom trenutku nude najviše građanima kada je u pitanju članstvo u EU i blagodati korištenja raznih fondova, istaknuo je na konferenciji za novinare u Čakovcu, predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Darko Horvat. Tom prigodom međimurskoj javnosti putem medija predstavili su se kandidati HDZ-a s liste za EU parlament, Kristijan Tušek i Ivana Maletić.

– U sedam godina mi možemo iz fondova dobiti 8,1 milijardu eura, što je za Hrvatsku velik novac. Međimurci su se već iskazali kao dobri konzumenti namjenskih sredstava i znaju kako ih privući, a sada bi to trebalo biti još lakše, kazala je I.Maletić. Obzirom da je ovdje razvijena i poljoprivreda, podsjećam da se velike svote mogu očekivati u prvoj godini upravo za tu granu proizvodnje, kao i novci za gradnju sustava obrane od poplava, tuče, za navodnjavanje…, pojasnila je I.Maletić, koja je niz godina radila kao državna tajnica te bila zadužena upravo za pretpristupne fondove, odnosno, korištenje istih.

– Šteta što Vlada nije prepoznala sinergiju između lokalnih tema i EU izbora, jer ostale europske zemlje vide šansu kad im se poklope lokalni i EU izbori. Uz to, mogli smo i uštedjeti 85 milijuna kuna, a vladajući su ih bacili u vjetar, zaključila je.

Kristijan Tušek radio je posljednjih sedam godina kao diplomat u našem predstavništvu u Dusseldorfu, kajkavac je rodom iz Krapine, a rodio se i školovao u Koelnu, gdje su mu roditelji bili na “privremenom radu u inozemstvu”.

– Europska unija je projekt mira i stabilnosti, te sigurnosti za naš narod. Hrvatska ima priliku sjediti za stolom sa prijateljima, te ravnopravno odlučivati o važnim strateškim i ekonomskim pitanjima za cijelu Europu. Međimurke i Međimurci, kandidati HDZ-a neće vas razočarati ili osramotiti jer mi zaista imamo iskustva u radu s Europskom unijom, poručio je K.Tušek.

Predsjednik ŽO-a, Darko Horvat, naglasio je kako je ovo lista sastavljena od stručnjaka i osoba s iskustvom, a ne po liniji prijateljskih odnosa i obećanja, a bez ikakvih predznanja o funkcioniranju EU parlamenta, kao što je slučaj nekih drugih lista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije