Oštre reakcije i iz međimurskog HDZ-a na izjave premijera Milanovića

Oštre reakcije i iz međimurskog HDZ-a na izjave premijera Milanovića

– Ne mogu vjerovati što sam čuo vlastitim ušima i pitam se zar sam to zaslužio nakon aktivnog sudioništva na prvim crtama bojišnice tijekom cijelog Domovinskog rata u Hrvatskoj? Zar su to zaslužili moji prijatelji branitelji, njihove obitelji, onih kojih više nema… – vrlo emocionalno i ogorčeno je na konferenciji za novinare u Čakovcu istaknuo predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Vratišinca te aktivni sudionik Domovinskog rata od 1992. do 1995. Dalibor Sabol, pozivajući se na izjavu premijera Zorana Milanovića o uspoređivanju Hrvatske i Finske, te građanskom ratu.

Sabol je, inače, 80 postotni invalid Domovinskog rata, te je prošao skoro sve bojišnice. O svojim iskustvima sa bojišnice u Vukovaru nazočnima je kratko govorio i njegov prijatelj Goran Zadravec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, iz Zasadbrega. Njega je također, kako je i sam rekao, povrijedila izjava čovjeka na čelu države, a za koju se Zadravec borio prolijevajući vlastitu krv.

Posebnu težinu ima takva izjava jer ju je izgovorio predsjednik Vlade, kojemu smo mi omogućili da danas šeće Bruxellesom i predstavlja našu državu, ogorčeni su bili branitelji.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurja te član Nacionalnog predsjedništva Darko Horvat, poručio je Milanoviću da u svojim vicevima i doskočicama više ne spominje Domovinski rat.

Izjava o građanskom ratu i usporedba Hrvatske i Finske je za svaku osudu, te u najmanju ruku skandalozna. Ne samo da je povrijedio sve branitelje, već i sve građane ove države koji Hrvatsku doživljavaju kao legitimnu državu, do koje je dovelo sve što se zbivalo zadnjih dvadesetak godina, a napose obrambeni – Domovinski rat, na koji smo jako ponosni, naglasio je D.Horvat.

Mi u HDZ-u nećemo tolerirati takove premijerove izjave, tim više jer je ono što je izjavio sadržaj srpske protutužbe za genocid, te je riječ o opasnoj reviziji Domovinskog rata i falsificiranju povijesti, poručio je D.Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije