vijest obznanio načelnik vičević

DOBIVAJU NOVI VRTIĆ Danas je veliki dan za Općinu Selnica, stiže 7,4 milijuna kuna

Konferenciju za novinare Ervin Vičević, započeo je riječima: 'Danas je veliki dan za Općinu Selnica'. U nastavku, Vičević je pojasnio kako je tome razlog što je općina dobila 7.412.000 za izgradnju novog Dječjeg vrtića u Selnici.

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, danas 18. prosinca 2019. godine je održao konferenciju za novinare na čijem je početku rekao kako je danas, sretan dan za Općinu Selnica.

A dan je sretan, kazao je Vičević zato što je Općina Selnica iz ‘Mjera 07 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2010. (itd.) za izgradnju Dječjeg vrtića u Selnici dobila 7.412.000 kuna. Vičević je dodao kako je ukupna vrijednost investicije 10.701.125 kuna, pak će razliku općina platiti novcima koje će osigurati iz drugih izvora. Zna se kako će polaganje kamena temeljca biti 30.12.2019. godine, kada će radovi započeti, a trebaju biti dovršeni za 12 mjeseci.

Radove će izvoditi poduzeće TEAM Građenje iz Čakovca. Vičević je rekao kako na polaganju kamena temeljca očekuje ministra gospodarstva i poduzetništva Darka Horvata za kojeg je kazao kako je on najzaslužniji što se u posljednje vrijeme Općini selnica događaju dobre i lijepe stvari.

U nastavku ‘presice’ Vičević je rekao kako općina ima pripremljena još 4 projekta, spremna za natječaje, od kojih bi izgradnja Vatrogasnog doma u Selnici mogla uskoro započeti. Preostala tri projekta za koje naravno postoje građevinske dozole su Kamp na Ribnjaku Selnica, Projekt PIKAČ te Spomen park nafte u Selnici. Novinarima je Vičević pokazao i svakome od njih uručio nosač zvuka (CD) pod nazivom ‘Glazbeni pozdrav iz Selnice’ koji će biti podijeljen žiteljima, ali i poslat na mnoge adrese u Hrvatskoj i svijetu.  

Vičević je kazao kako je izgradnja Dječjeg vrtića u Selnici, na Bukovčaku gdje smo snimili mjesto s kojeg se trenutno uklanjaju smreke i drugo drveće i grmlje, potreba jer ovog trenutka su obadva selnička vrtića popunjena, pa tako sada pojedine obitelji djecu moraju voziti u susjedne vrtiće. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije