SIGURNO U PROMETU

SELNICA Policijske službenice posjetile DV ‘Selnički zvončići’

Jučer, 11. travnja u prijepodnevnim satima policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić posjetile su mališane u Dječjem vrtiću "Selnički zvončići" u Selnici

U suradnji s Općinom Selnica i dječjim vrtićem provedene su preventivne aktivnosti iz akcije “Sigurno u prometu”. Osnovni je cilj ovakvih i sličnih preventivnih akcije da se edukacijom od najranije dobi, direktno utječe na povećanje stanja sigurnost u cestovnom prometu.

Iznimno je važno da djeca od najranije dobi, kroz igru nauče o pravilnom i sigurnom načinu kretanja na putu od kuće do vrtića/škole.

Ujedno, tijekom predavanja upoznati su s načinima upravljanja prometom, što znače boje na semaforu i kada se smije prijeći kolnik, koje znakove daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom.

Naučili su kako se pravilno kreće nogostupom te kako se sigurno prelazi kolnik te kako je iznimno važno da noći, kao i u uvjetima smanjenje vidljivosti (kiša, magla i sl.) koriste razne reflektirajuće materijale i odjeću. Također, ukazano im je da prilikom vožnje u automobilu koriste sigurnosni pojas i dječju sjedalicu.

Na kraju predavanja svim mališanima podijeljene su reflektirajuće trakice i privjesci, osigurani sredstvima Općine Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije