Vijesti / Politika
Politika
SJEDNICA VIJEĆA Općini Pribislavec 'prijete' novi izbori, predsjednik Vijeća opet nije izabran
E.M.

situacija je neizvjesna

SJEDNICA VIJEĆA Općini Pribislavec 'prijete' novi izbori, predsjednik Vijeća opet nije izabran

Što slijedi? Sazivanje nove sjednice i u trećem pokušaju izabrati čelne ljude Vijeća, a u protivnom će se prići novim izborima za Općinsko vijeće

Konačno je sazvana nova i dugo očekivana 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec. Na sjednici su se pojavili svi vijećnici, a sjednici je nakon dužeg vremena prisustvovao zamjenik načelnice iz redova romske nacionalne manjine Željko Balog.

Sjednicu je otvorio i vodio jedini preostali dopredsjednik, Zoran Tomašić iz redova HDZ-a. ista je sazvana na zahtjev jedne trećine vijećnika. Nakon uvodnog dijela i čitanja dnevnog reda, aktualni potpredsjednik je od strane vijećnika iz redova Demokrata Matije Ladića zamoljen, da ako se radi o redovnoj sjednici, otvori i aktualnih 'pola sata' za pitanja koja postavljaju vijećnici. To toga nije došlo jer je tako odlučio dopredsjednik Tomašić!?Pri utvrđivanju dnevnog reda vijećnik Ladić predložio je i zahtijevao, uz definiranih 12,  još 4 dodatne točke za dnevni red koje u glasovanju nisu prihvaćene

Zaprimljene su dvije kandidature za predsjednika OV Općine Pribislavec, od Slave Toplek iz stranke Hrvatski laburisti-stranka rada, na prijedlog 1/3 općinskih vijećnika, te Dragutina Prprovića, člana HSLS-a na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje.Nakon kratke rasprave, gdje su kandidati iznijeli svoju viziju vođenja Vijeća i osvrt na dosadašnji rad, pristupilo se glasovanju. Kandidatkinja Toplek je dobila 7 glasova 'za', 6 'protiv' i 1 je bio 'suzdržan' pa kandidatura Slave Toplek nije prihvaćena. Za prijedlog kandidature Dragutina Prprovića 5 je vijećnika bilo 'za', 2 'protiv' dok ih je 7 bilo 'suzdržanih'.

Kako niti jedan kandidat nije dobio većinu i nije izabran predsjednik Vijeća, predsjedavajući sjednicom istu je završio.

Što slijedi? 

Sazivanje nove sjednice i u trećem pokušaju izabrati čelne ljude Vijeća, a u protivnom će se prići novim izborima za Općinsko vijeće. Situacija je izuzetno neizvjesna, dosta je važnih pitanja za daljnji rad i funkcioniranje Općine, a naznačeni su i neki problemi u prijedlogu tema vijećnika Ladića.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5937

Vezani članci

Reci što misliš!