Vijesti / Politika
Politika
NISU DOBILI NI LIPE Ervin Vičević: 'Ministar Štromar dijeli novac isključivo po stranačkoj liniji'
S. Mesarić

OGORČEN NAČELNIK

NISU DOBILI NI LIPE Ervin Vičević: 'Ministar Štromar dijeli novac isključivo po stranačkoj liniji'

- Posebno sam revoltiran zbog ovog zadnjeg natječaja, na kojem su odobrena sredstva za 11 međimurskih općina koje povezuje isti stranački predznak. Ili ih vode HNS-ovi načelnici ili ta stranka na neki drugi način sudjeluje u vlasti - konstatirao je Vičević

Ogorčen što na nedavno završenom natječaju Ministarstva gospodarstva „Kapitalne pomoći – razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda nisu dobili novac za svoje projekte, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević danas se obratio novinarima kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo.

- Nakon što je ministar Predrag Štromar preuzeo Ministarstvo gospodarstva 2017.godine mi smo se javljali na sve natječaje, posebno one za financiranje komunalnih projekata, ali nikad nismo dobili ni kune. Posebno sam revoltiran zbog ovog zadnjeg natječaja, na kojem su odobrena sredstva za 11 međimurskih općina koje povezuje isti stranački predznak. Ili ih vode HNS-ovi načelnici ili ta stranka na neki drugi način sudjeluje u vlasti - konstatirao je Vičević.

Podsjetio je na kategorizaciju općina napravljenu početkom 2018. godine.

- Mi smo tada svrstani u treću kategoriju, jednu od najnižih i postavlja se pitanje koji je njihov smisao kad sredstva dobivaju općine koje su puno bogatije od Selnice, tako da vidimo kako tu nema nikakvog reda, a novac se dijeli isključivo po stranačkoj liniji. Barem je tako ovdje u Međimurju. Moram istaći da smo prošle godine za sanaciju klizišta u Plešivici dobili 600 tisuća kuna, ali i taj novac je bio isključivo interes HNS-a, jer se klizište nalazi na županijskoj cesti - rekao je te dodao kako su iz općinske blagajne potrošili još 100 tisuća kuna pa ispada da su ih utrošili za potrebe HNS-a.

Vičević je naveo da su se javili na sve raspisane natječaje, posebno zato jer se na području Općine Selnica nalazi 105 kilometara nerazvrstanih cesta i da su po pitanju asfalta još uvijek zaostali.

- Ovog puta prijavili smo Društveni dom u Merhatovcu, ali ni to nije prošlo. Zbog toga mogu reći da se definitivno radi o političkom reketu, odnosno netrepeljivosti ministra Štromara prema varaždinskom županu Čačiću i Reformistima. To se jasno iščitava iz rezultata natječaja, jer su novac dobile sve općine, samo mi koji smo u trećoj, najnižoj, kategoriji ništa. I to sustavno otkako je Štromar ministar. Zato te kategorije više nemaju smisla i treba ih ukinuti, pa nek jedini kriterij bude stranačka pripadnost - zaključio je Vičević.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!