Ženska inicijativa HNS-a: Snažno ususret lokalnim izborima!

U Karlovcu je 29. rujna 2012. godine održan seminar pod nazivom “Žene i politika – ususret lokalnim izborima 2013” na kojemu je sudjelovala i Ženska inicijativa Međimurske županije, predvođena predsjednicom Štefanijom Damjanović

Na samom seminaru su govorili mnogi stranački dužnosnici, ali i dragi gosti i prijatelji s ciljem da se ukaže na potrebu što većeg i kvalitetnijeg angažiranja žena na upravljačkim funkcijama i pozicijama kako na državnoj razini tako i u lokalnim sredinama. Predsjednik HNS-a, prvi potpredsjendik Vlade RH i ministar gospodarstva Radimir Čačić je posebno istaknuo:

– Ono što je sasvim sigurno, Ženska inicijativa HNS-a zadnjih godina učinila je iskorak te je prisutnija, organiziranija i raste svojim brojem i utjecajem. Pred lokalne izbore potrebno je definirati stavove koji se odnose na pojmove što želimo realizirati i kakve su nam šanse u tome. 

-Ovdje smo zato da bismo se kandidirale za županijske skupštine, gradska i općinska vijeća te načelnička i gradonačelnička mjesta, jer do izbora su samo 232 dana, kazala je predsjednica Ženske inicijative HNS-a i saborska zastupnica HNS-a Sonja König članicama Ženske inicijative iz cijele Hrvatske. Sudjelovanje žena i njihov maksimalan angažman na svim razinama upravljanja je garancija napretka svake sredine.

Unatoč činjenici, kako je istaknuo voditelj Političke akademije i saborski zastupnik HNS-a Boris Blažeković, da u našem društvu i dalje postoje podjele na muške i ženske poslove, nada se da će žene pronaći dodatnu energiju kako bi se angažirale i učinile Hrvatsku boljom. A zadatak svih političkih stranaka je to im i omogućiti.

Zato su Središnji interesni odbor Ženske inicijative HNS-a i Politička akademija HNS-a, a u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann za slobodu, na seminaru i Izvještajno-tematskoj skupštini Ženske inicijative pozvali sve organizacije svoje stranke da se u sastavljanju kandidacijskih lista poštuju posebne mjere protiv diskriminacija žena, odnosno da na izbornim listama bude najmanje 40 posto kandidatkinja. 

Predsjednica Štefanija Damjanović je bila posebno zadovoljna i ponosna na svojevrsnu pohvalu Međimurju koju je u svojem govoru dala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. Pravobraniteljica je istaknula kako je očigledno da je u sjevernim županijama, uz granicu sa Slovenijom i Mađarskom, gdje je više žena u politici kao i na odgovornim mjestima u javnim poduzećima i ustanovama, bolji standard, manje nezaposlenih i općenito bolji život.

Damjanović, zadovoljna svim izrečenim u Karlovcu, ali svjesna svih predstojećih obveza, najavila je naporan rad i pripreme za lokalne izbore ispred Ženske inicijative Međimurske županije te pozvala sve međimurke da se aktivnije uključe u politički život. – Sada opet imamo novu priliku za većim, direktnim angažmanom. Izbori su pred vratima, a nadam se da će se Međimurje opet pokazati kao primjer ostatku Hrvatske, poručila je. 

Ženska inicijativa Međimurske županije je na seminaru imala i novi sastav s obzirom na novoizabrane članice. Tako su na Izvještajnoj skupštini, održanoj 24. rujna jednoglasno izabrane za dopredsjednice Marija Mesmar iz Preloga i Terezija Mlinarić iz Vratišinca, a za tajnicu Blaženka Heric iz Železne gore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije