Vijećnici donijeli važne odluke za budućnost Donjeg Vidovca

Općinsko vijeće Općine Donji Vidovec donijelo je nekoliko važnih odluka za razvoj mjesta. Tako će se krenuti u izradu projektne dokumentacije za gradnju sportske dvorane, projektne dokumentacije za dogradnju zgrade Doma kulture, uređenju okoliša i etažiranju zgrade, izradu detaljnih planova građevinske zone 1 i 2 te idejnog rješenja sanacije i obnove nerazvrstanih cesta na području Općine Donji Vidovec.

Odlučeno je kupnji zemljišta za uređenje rekreacione zone te je prihvaćen zaključak o poduzimanju potrebnih radnji vezano uz mogućnost  postavljanja solarnih panela na krovu Doma kulture. Načelnik Josip Grivec obrazložio je zašto su ove odluke važne za općinu.

– S obzirom da se sljedeće godine otvara mogućnost kandidiranja različitih projekata prema EU i drugim fondovima, potrebno je pripremiti projektnu i drugu dokumentaciju, želimo što spremniji dočekati navedene mogućnosti te u tu svrhu je potrebno već sada započeti s pripremama, jer na taj način možemo brže i lakše realizirati projekte potrebne Donjem Vidovcu i time podići kvalitetu življenja i razvoj Donjeg Vidovca.

Mi možemo sredstva koja imamo potrošiti za trenutne vizualne efekte, ali cilj nam treba biti tim sredstvima povući nova sredstva i time dugoročno postići daleko bolji efekt i korist za Donji Vidovec, rekao je Grivec.

Jednoglasno je prihvaćeno izvršenje Proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Prihodi su ostvareni u visini od 3.187.918,61 kuna ili 61,9%, a rashodi u istom periodu 915.949,59 kuna ili 17,79% od planiranih te je ostvaren višak prihoda u tom periodu koji iznosi 2.271.969,02 kune i ta će se sredstva utrošiti sukladno navedenim odlukama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije