Marijan Varga: Ispao sam naivčina jer nas je Andrej prevario!

Marijan Varga: Ispao sam naivčina jer nas je Andrej prevario!

Najuže čelništvo Općinske organizacije HNS-e Donje Dubrave u subotu, 22.rujna održalo je konferenciju za javna glasila na kojoj su najoštrije osudili prijevaru od strane njihovog sumještanina Andreja Matoteka (30) i najavili kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

O tome su govorili predsjednik organizacije Rudolf Lisjak, njegov zamjenik Marijan Varga i Vladimir Čižmešija, član najužeg vodstva stranke. Marijan Varga koji je i općinski načelnik bio je najizravniji u tome jer je bio glavni inicijator akcije. – Pokrenuli smo humanitarnu akciju “Pomognimo Andreju pobijediti mijeloičnu leukemiju” kojom smo željeli pomoći našem sumještaninu.

On je mene osobno zamolio našu pomoć rekavši da je počeo dobivati kemoterapiju i da mu je mu je za liječenje za početak potrebno 60.000 kuna, novac koji bi iskoristio za presađivanje koštane srži. Pomoć je zamolila i njegova majka koja je u suzama govorila kako joj sin umire, rekao je Varga te nastavio kako je HNS došao na ideju da organizira humanitarnu akciju kako bi Andreju pomogli u daljnjem liječenju.

Obećano su i realizirali. Prije nešto više od godinu dana napravili su aukcijsku priredbu u suradnji s mjesnim župnikom vlč. Mirkom Pilajem koji je darovao svoje fotografije, članovi stranke su se pobrinuli za okvire i druge sitnice. Posredstvom priredbe je skupljeno je oko 40.000 kuna, nešto u novcu, a 23.000 kuna uplaćeno je na njegov račun.

Varga je nastavio priču kako su pratili tijek novca i živjeli su u uvjerenju da se njegovo “zdravstveno stanje” poboljšava za što su izdvojeni još neki novci. Najveće razočaranje članstvo je doživjelo nakon što su mjestom počele kružiti priče koje su ukazivale kako Andrej nije bolestan, a to se je moglo vidjeti i iz njegova ponašanja koje je prikazivalo jednu zdravu osobu o čemu je hrabrosti imao pisati i čitatelj našeg portala.

U više navrata Varga je pokušao doći do medicinske dokumentacije, no Andrej je uvijek pronalazio izgovore, a posljednji je bio da je dokumente predao odvjetniku zbog medijskih napisa. – Tada smo shvatili da to nije bolest već prijevara. Rekao sam mu kako kupuje vrijeme i tražio da mi dade podatke toga odvjetnika koji je navodno “bio”u Zagrebu, tražio sam ime liječnika, bio sam spreman sve to osobno provjeriti u Zagrebu.

Rekao sam da želim ljudima koji su stali iza akcije dati istinu, a konačno sam i naveo kako iza toga ne želim stajati dok se to ne razjasni, ispričao je Varga. Andrej više nije imao izlaza i zatražio je oprost što ih je manipulirao i lagao.

– Kako mi je bilo nemojte me niti pitati, ispao sam najveća budala u svom dosadašnjem životu, ispao sam naivčina, poručio je Varga. Nakon što su prevareni, stranka je angažirala odvjetnika i podnijeli su protiv Andreja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Predsjedništvo stranke inzistira da se novac vrati i proslijedi onima kojima je pomoć zaista potrebna. Varga se na kraju zahvalio i ispričao svima koji su se uključili u akciju i dali svoje novce. Dodao je kako je Andrej obećao da će kroz tri dana novac vratiti stranci, u što oni ne vjeruju.

Kada ga je Varga upitao zbog čega je to napravio, rekao mu je kako mu je bilo zgodno to napraviti, potom je šutio, gledao u prazno i ispričavao se…..Povodom Dana Općine Donja Dubrava u mjesecu srpnju Andrej je imao hrabrosti pokloniti sliku Radimiru Čačiću kao zahvalnost za “dobro djelo” koje je stranka učinila.

– Vječno se to nije moglo čuvati i prikrivati, ta je kriminalna aktivnost morala izaći na vidjelo, završio je Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije