HDZ ima sedam mandata više od SDP-a: Plenković proglasio izbornu pobjedu

Ažurirano 12.9. u 5,30 sati:

Neslužbeni rezultati DIP-a objavljeni oko ponoći pokazuju da HDZ i partneri na prijevremenim parlamentarnim izborima osvajaju 61 mandat, a Narodna koalicija okupljena oko SDP-a 54 mandata. Most osvaja 12 mandata, Jedina opcija okupljena oko Živog zida 8, IDS 4, Koalicija za premijera Milana Bandića dva mandata. Po jedan mandat osvajaju HDSSB i Nezavisna lista Željka Glasnovića

Nakon 84 posto obrađenih biračkih mjesta stanje je ovakvo: HDZ 61 (dijaspora uključena), SDP 54, MOST 12, Živi zid 8, IDS 4, BM 365 2, HDSSB 1, neovisna lista Željka Glasnovića 1., javlja Vijesti.rtl.hr.

Plenković proglasio izbornu pobjedu: ‘Siguran sam da ćemo formirati buduću vladu’

“Želim se zahvaliti svima koji su nam dali ovako jasnu potporu”, rekao je Andrej Plenković.

“Siguran sam da smo nakon ovakve pobjede stranka koja će imati privilegij da formira stabilnu buduću vladu u iduće četiri godine”, izjavio je Plenković.

Petrov: ‘Mladi, nemojte otići bez da pokušate, tada su oni pobijedili’

“Hvala na povjerenju koje ste nam dali za svrhu da se od promjena ne odustaje. Koristim ovu priliku da pozovem sve mlade da se uključe u borbu za svoju budućnost. Nisu svi isti. I nemojte otići bez da pokušate. Tad su oni pobijedili”, kaže čelnik Mosta Božo Petrov.

Milanović: ‘Hrvatskoj treba stabilna vlada’

“Glasovi se još broje, konkurencija je bila žestoka. Hrvatskoj treba stabilna vlada, ali u ovom trenutku ne znamo koja će ona biti. Zahvaljujem partnerima na podršci. Pričekajmo da se prebroje glasovi, nakon toga ćemo biti pametniji. Dali smo sve od sebe, dali sve od sebe da motiviramo ljude”, rekao je čelni čovjek Narodne koalicije Zoran Milanović.

RTL-ovi analitičari smatraju kako je Milanovićev govor zapravo poziv na formiranje velike koalicije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije