NEZAVISNA PLATFORMA SJEVER

NITKO SE TOME NIJE NADAO Matija Posavec župan do kraja mandata, a onda put za Zagreb?

Matija Posavec kao predsjednik Nezavisne platforme Sjever na jučerašnjim parlamentarnim izborima dobio je više od 16.200 preferencijalnih glasova, a stranka, kao novo ime na ovim izborima dva mandata

-Drago mi je da je Nezavisna platforma Sjever postavila standarde koji predstavljaju jednu vrstu političke inovativnosti s obzirom da nema slučaja u Hrvatskoj da mlada, regionalna stranka u ovako polariziranoj političkoj situaciji dobije dva mandata u jednoj izbornoj jedinici.

I ranije, kao i na ovim izborima, imate niz situacija u kojima su starije, veće i brojnije stranke izašle na izbore u mnogo izbornih jedinica, međutim nitko na ovom našem prostoru, u jednoj izbornoj jedinici nije napravio takav uspjeh, kakav je polučila Nezavisna platforma Sjever. Drago mi je da građani sjevera Hrvatske žele i prepoznaju ambiciju stvaranja političke regionalne centrističke opcije koja će se snažno zalagati za zaštitu interesa građana sjevera Hrvatske i u tome se ogleda naša uloga, naša odgovornost i ljubav prema zavičaju.

Vrlo ste visoko na ljestvici po broju preferencijalnih glasova kojima ste premašili brojne političare iz većih stranaka. Jeste li očekivali toliku podršku građana?

-Drago mi je što broj preferencijalnih glasova koje sam osvojio pokazuje da i dalje uživam snažnu podršku građana Međimurja, a i sjevera Hrvatske. Dobiti u ovoj situaciji više od 16.200 preferencijalnih glasova izniman je uspjeh. Prije četiri godine sam kao nezavisni kandidat s liste SDP-a osvojio otprilike jednak broj glasova što znači da imam stabilnu podršku za dva saborska mandata. Takva podrška građana je obvezujuća i neću ih iznevjeriti, već će moja misija i dalje biti dobrobit Međimurja bez političkih kompromisa koji mu štete.

Što ćete poduzeti s osvojenim saborskim mandatom, s obzirom da kao župan ne možete biti i saborski zastupnik?

-Zakon ne dozvoljava da u ovom trenutku aktiviram saborski mandat pa ću – sukladno odabiru građana koji su me birali za župana – mandat župana završiti do kraja, a nakon toga ću aktivirati saborski mandat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije