PITANJE POTICAJA

GORNJI MIHALJEVEC Mladen Borko: Načelniče ima li tu sukoba interesa?

Oporbeni vijećnik u Gornjem Mihaljevcu Mladen Borko upitao je načelnika Gorana Lovreca o detaljima odluke kojom su dodijeljeni poticaji za uređenje ili gradnju kuća

– Zanima me tko je dodijelio poticaje, odnosno odlučio tko ima pravo dobiti tih 3.300 eura. I tko je bio u komisiji, uz koje kriterije? Je li vođena briga o tome da svi ti objekti budu legalni? – započeo je vijećnik Borko.

Načelnik Lovrec kazao mu je kako je javni poziv otvoren tijekom cijele godine. Povjerenstvo se sastaje po potrebi, kad prikupe određeni broj zahtjeva mještana.

– Natječaj je jako razrađen i sve je definirano te se rade administrativne provjere. Povjerenstvo potom daje prijedloge načelniku koji sklapa ugovore. U povjerenstvu su Gordana Knezić, Mirjana Zadravec i Mateja Novinić – kazao je načelnik.

Vijećnik Borko potom je izvadio popis osmero dobitnika iz odluke koja je donijeta 14. ožujka, a potpisao ju je načelnik Goran Lovrec.

Danijela, to je… – zaustio je vijećnik Borko. Načelnik Lovrec osjetio je na što smjera, riječ je o Danijeli Lovrec Blešć.

– To je moja supruga. Je li načelnik mještanin Gornjeg Mihaljevca? – odgovorio je Lovrec Borku.

– Ne protivim se, ali moram pitati je li sve u redu. Ima li tu možda sukoba interesa, jer ovako ispada kao da je načelnik sam sebi dodijelio sredstva – vratio mu je Borko.

– Kao prvo, nisam sam sebi dodijelio novac, a kao drugo, povjerenstvo nije u sukobu interesa niti sa mnom niti s bilo kime – vratio je opet lopticu Lovrec.
Potom se uključila Lovrecova vijećnica Gordana Knezić, članica povjerenstva.

– Svi uvjeti su provjereni i svi su ih kandidati zadovoljili. Kao članica povjerenstva i ja smatram kako je Danijela isto mještanka naše općine, njen pravovaljani član. Ne vidim razloga zašto ona ne bi imalo pravo dobiti taj poticaj gradeći dom u našem mjestu – iznijela je vijećnica Knezić i tu je rasprava stala.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3597

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije