KOLIKO ZARAĐUJU?

VI STE IH BIRALI, VI IH I PLAĆATE Kolike plaće i naknade primaju međimurski čelnici?

U njihovim imovinskim karticama provjerili smo koji broj međimurskih lokalnih dužnosnika svoje funkcije obnaša profesionalno, a koliko je volontera te kakva su im primanja

Od ukupno 22 općine, u njih 12 načelnici su u radnome odnosu. Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja dužnost obnaša profesionalno prima mjesečnu neto plaću u iznosu od 2530 eura, a njen preloški kolega Ljubomir Kolarek 1881 euro.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak u proteklom je razdoblju, do raspuštanja, bio saborski zastupnik pa je plaću u iznosu od 2091 euro primao u parlamentu, dok je gradonačelničku dužnost obnašao volonterski – bez naknade.

Načelnik Belice Zvonimir Taradi je profesionalac s plaćom od 1375 eura, načelnik Dekanovca Ivan Hajdarović volonter uz naknadu od 4300 kuna (imovinsku karticu nije ažurirao od 2022. godine!), načelnik Domašinca Mario Tomašek je također volonter s 530 eura naknade isto kao i prvi čovjek Donje Dubrave Marijan Varga sa 758 eura naknade.

Načelnik Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat dužnost obnaša profesionalno te prima plaću od 1762 eura isto kao i načelnica Donjeg Vidovca Bojana Petrić čija plaća iznosi 1122 eura. Funkciju volonterski obnaša načelnik Goričana Emanuel Sinković uz naknadu od 791 euro.

Načelnik Gornjeg Mihaljevca Goran Lovrec je profesionalac, a plaća mu iznosi 1863 eura isto kao i načelnik Kotoribe Dario Friščić s plaćom od 1655 eura te načelnik Male Subotica Valentino Škvorc čija je plaća 1720 eura.

Načelnik Nedelišća Nikola Novak je volonter s naknadom od 979 eura, načelnica Orehovice Dijana Novak dužnost obnaša profesionalno te prima 1501 euro. Načelnik Podturna Perica Hajdarović je volonter uz naknadu od 715 eura isto kao i njegov kolega iz Pribislavca Matija Ladić čija naknada iznosi 669 eura.

Načelnik Ervin Vičević funkciju obnaša profesionalno uz plaću od 1324 eura, načelnik Strahoninca Franjo Lehkec koji također postaje profesionalac, dosad je primao 464 eura volonterske naknade, načelnica Svete Marije Đurđica Slamek također je profesionalka uz plaću od 1232 eura jednako kao i načelnik Svetog Juraja na Bregu Anđelko Nagrajsalović s 1505 eura te načelnik Svetog Martina na Muri Martin Srša s 1376 eura te Vratišinca Mihael Grbavec s 1349 eura.

Prvi čovjek Štrigove Stanislav Rebernik je volonter uz naknadu od 706 eura, dok je načelnik Šenkovca Robert Meglić, danas volonter nakon što je, dok nije postao županijski vatrogasni zapovjednik, načelničku dužnost obnašao profesionalno.

Imovinsku karticu kao i dio drugih načelnika nije ažurirao duže od godinu dana pa se u njoj još navodi da je kao načelnik (profesionalac) primao plaću od 1716 eura.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3597

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije