ODRŽANA SJEDNICA

OPĆINSKO VIJEĆE DONJA DUBRAVA Rebalans pao, pozicija izgubila petu ruku

Općinsko vijeće Donje Dubrave održalo je sjednicu koja je zbog nedostatka kvoruma prošli tjedan odgođena na jučerašnji dan, a na kojoj je sudjelovalo osam vijećnika

No, Vijeće je iznenadilo preokretom snaga i to odmah na početku, prije usvajanja dnevnog reda.

Vijećnica Ana Duhović je obavijestila vijećnike, predsjednika Vijeća Josipa Ribića te načelnika Marijana Vargu da je izašla iz redova Hrvatske narodne stranke Liberalni demokrati te da će nadalje u Vijeću djelovati kao nezavisna vijećnica glasajući prema vlastitom nahođenju.

Do tada, Duhović je bila peta sigurna ruka u poziciji. Nadalje je oporba tražila izmjene dnevnog reda, a prema njihovom prijedlogu, izbačena je sedma točka – prijedlog prvih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Donja Dubrava te je dodana točka formiranje odbora za rješenje problema s ambulantom u Donjoj Dubravi.

Ni centa za ambulantu

Problemi oko smještanja ordinacije obiteljske medicine u Donjoj Dubravi traju više od dvije godine, a nudile su se razne mogućnosti, no odlučeno je da ambulanta ipak seli u općinske prostore, a prema riječima načelnika Varge s takvim je odabirom suglasan Dom zdravlja kao i nadležno Ministarstvo. Ipak, oporbi ta opcija nije zadovoljavajuća te strahuju da će Donjodubravčani izgubiti ambulantu, a posljedično i ljekarnu.

– U rebalansu ste naveli svašta, 70 tisuća eura za šljunčani put, desetak tisuća eura za nadstrešnicu za čamac, više od stotinu tisuća eura za novu stambeno poslovnu zgradu od koje ni traga, no niste ni s jednim centom mislili na ambulantu i mi takav rebalans ne možemo prihvatiti. Nismo protiv projekata koji su obuhvaćeni rebalansom poput Hiže popevke, dobravske pisanice, ljuka, oborinske odvodnje i slično, ali je ambulanta ljudima prioritet i mi to ne možemo podržati, bio je jednoglasan stav oporbe.

– Uvrstite ambulantu u rebalans i mi ćemo ga na idućoj sjednici podržati, rekli su.

Načelnik Varga odgovorio je kako Općina trenutno raspolaže s 350 tisuća vlastiti proračunskih sredstava i kako novaca za ambulantu ima, što pak oporbi nije bilo dovoljno čvrst argument za prihvaćanje rebalansa.
Rebalans je na glasovanju i pao s četiri glasa za (Josip Ribić, Mihaela Martinčić, Zoran Horvat i Nada Lisjak) te četiri glasa protiv (David Miser, Zlatko Haramija, Mario Duhović i Ana Duhović).

Sjednicu je nakon glasovanja o rebalansu proračuna prekinuo predsjednik Vijeća Ribić pritom čineći prekršaj po poslovniku o radu Vijeća u kojem se navodi da se sjednica može prekinuti, odnosno da završava kada se iscrpi dnevni red.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije