AKTUALNI SAT

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA O Kraljevčanima i busanju u prsa

Već uobičajeno, zaiskrilo je u nekoliko navrata tijekom aktualnog sata prošlotjedne sjednice Općinskog vijeća Donjeg Kraljevca, između pojedinih vijećnika oporbenog HDZ-a i načelnika Miljenka Horvata

Vijećnika Branka Međimurca zanimalo je kako to da je gradilište za stambenu izgradnju kod crkve u Donjem Kraljevcu prodano za samo 100 eura više od procijenjene vrijednosti od 29.700 eura, kad je bilo čak pet poslovnih subjekata zainteresiranih za kupnju.

Horvata je pitanje revoltiralo. Podsjetio je da su pojedini poduzetnici iz Donjeg Kraljevca za navedenu nekretninu bili zainteresirani još 2015. godine te da je upravo zbog njih i pokrenut postupak prodaje.

– Svi bi kupili nekaj, a na kraju se sad nisu javili na natječaj. Ako je njima 29.000 eura previsoka cijena pa im se bolje isplati raditi u Varaždinu onda je tako i bolje. Tu ne mogu pomoći. Žao mi je što se dva Donjokraljevčana koja su me napala da neću prodati nisu javila na natječaj. Toliko o Kraljevčanima i velikom busanju u prsa, rekao je uz ostalo Horvat. Parcelu je naime kupila tvrtka čije sjedište nije u Donjem Kraljevcu, no koja je, kako je uzvratio vijećnik Međimurec obavljala određene usluge za Općinu, u 2023. godini ukupne vrijednosti 35.615 eura.

– To je jako dobro. Znači da je sad ta tvrtka kupnjom zemljišta vratila u proračun ono kaj smo potrošili na njih. Nikome se nije pogodovalo ako se na to cilja, replicirao je Horvat, dok je Međimurec uzvratio da nije to rekao. Rok za izgradnju objekta, prema natječaju, inače je pet godina.

Ponovno je bilo oštro i na relaciji načelnik Horvat – vijećnik te ujedno predsjednik Mjesnog odbora Hodošana Zlatko Ružić, a tema je bila kontinuirani spor oko završetka obnove društvenog doma u Hodošanu. Prenošenje konfuzne debate zauzelo bi previše novinskih redaka, no nedvojbeno je da će nastavaka biti još. Spomenimo da je ovaj dio završio Ružićevim riječima – načelnik, mogel bi ti puno toga reći, ali nebum, na što je Horvat uzvratio – i ja tebi.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije