Općina Donji Vidovec prošlu godinu završila u plusu

Općina Donji Vidovec prošlu godinu završila u plusu

– Prošla godina bila je godina s manjim financijskim prilivom. Unatoč tome, sve obaveze smo uspijevali izvršavati. Sve je više zakonskih obveza, a iste ne prati decentralizacija, naročito fiskalna, rekao je načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec u sklopu aktualnog sata 16. sjednice tamošnjeg Općinskog vijeća.

Istaknuo je kako je obavljen veliki posao vezan uz realizaciju projekta Bio energetski park Donji Vidovec i općina je sve svoje obveze, pa i više od toga, ispunila. Prema riječima investitora radovi će započeti u jesen ove godine.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćen godišnji obračun proračuna za 2011. godinu. Lani su prihodi iznosili 1.954.060 kuna, a rashodi 1.780.380 kuna. Općina je godinu završila u plusu s nešto više od 170 tisuća kuna.

Od planova je spomenuo krpanje udarnih rupa po ulicama, zavažanje poljskih putova, izradu geodetskih elaborata, katastar groblja i uvođenje GIS-a (geografski informacijski sustav). Prioritet je i rekonstrukcija niskonaponske mreže i zamjena rasvjetnih tijela u dijelu ulice Matije Gupca, Vladimira Nazora i Prvomajskoj. Želja općinskih čelnika je da se ogradi deponija građevinskog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije