Stanovnici općine Donji Vidovec najveći eurofili u cijeloj Hrvatskoj!

Najveća prednost ulaska u EU je otvaranje granica. Koliko su nas samo puta carinici postrojili ispred auta i pretražili torbe! Osjećali smo se kao lopovi. Tko nije bilo vani, ne zna kakve su prednosti ulaska u EU – kaže Marijan Matulin (63), koji se sa suprugom Jelenom (61) nakon 42 godina rada u Njemačkoj vratio u rodni Donji Vidovec.

Ova općina ima najviše eurofila u Hrvatskoj. Čak 84 posto mještana glasovalo je na referendumu za ulazak u EU.

Načelnik Josip Grivec (HSLS), kojemu teče već peti mandat, glavni razlog tako velikog postotka eurofila vidi upravo u tome što “još jedan cijeli Donji Vidovec živi u inozemstvu”.

– Generacije mještana odlazile su trbuhom za kruhom. Drugi je razlog tako velikog postotka na referendumu to što sudjelujemo u čak šest projekata financiranih iz EU fondova, vrijednih više od milijun eura – ističe Grivec, a projekte provode zajedno sa susjedima Mađarima.

Učiteljica Valentina Jambrešić (28) također je glasovala za ulazak u Europsku uniju.

– Za vrijeme studija bila sam mjesec dana u Njemačkoj i znam koliko je važno kad mladi mogu slobodno odlaziti na fakultete u inozemstvu. Mještani su za Europu jer znaju da teško možemo sami opstati. Premali smo. Očekujem bolji život u EU – kaže.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije