Sunčana Glavak Zoranu Milanoviću u Saboru: Gdje je nestao moral?

Šefica oporbe Jadranka Kosor nakon završetka aktualnog prijepodneva u Saboru požalila se da ju je premijer Zoran Milanović ukorio zbog pitanja zastupnice Sunčane Glavak koja je Milanovića prozvala za nedosljednost i nepoštenje jer će mu se stranačkom kolegi Mariu Mohariću suditi jer je oštetio proračun općine Goričan.

>>> Moharić se tereti za prodaju stana ispod tržišne cijene

>>> Mario Moharić: Trenutačni napad na mene je politički motiviran

>>> Intervju Mario Moharić: Najodvratnija je laž da sam zaposlio ljubavnicu

Premijer Milanović prišao Kosorici i rekao joj: Ovo je zadnji put da se postavljaju takva pitanja!

Kosor tvrdi da joj je Milanović prišao i kazao da je to bio zadnji put da postavljaju takva pitanja što ju je, kaže, iznenadilo jer im nitko ne može naređivati što će pitati. Milanović je priznao da je intervenirao kod J. Kosor jer ne želi da se u Saboru na takav način priča o sumnjama protiv zastupnika i da želi Saboru vratiti dignitet.

HDZ-ova zastupnica Sunčana Glavak posljednja je predstavnicima Vlade postavila pitanje u aktualnom prijepodnevu Sabora.

– Kamo je posljednjih mjeseci nestao moral na koji ste pozivali u predizbornoj kampanji, o čemu ste polemizirali s HDZ-om, napose kada se vaš stranački kolega Mario Moharić tereti da je počinio djelo protiv službene dužnosti. Zanemarili ste da je kolega Moharić pod istragom USKOK-a, da mu 7. veljače počinje suđenje i da je počini kazneno djelo. Gdje je nestala ona dosljednost i poštenje – zapitala je Glavak.

Podsjetila je i na prometnu nesreću varaždinskog gradonačelnika i način na koji je kažnjen pitajući vrijede li to neka dvostruka pravila.

Zoran Milanović je pohvalio pitanje Glavak i komentirao da zna dobro tko je za što tužen, sumnjičen na svim stranama. Kazao je kako se u Moharićevom slučaju ne radi o koruptivnom djelu, već o procjeni oportunizma u poslovanju.

– Znam i za neke slučajeve odande odakle vi dolazite koji su presuđeni, ali neću sad spominjati imena – rekao je Milanović dodajući kako to ne vodi nikamo.

– Pa doista nevjerojatno, sve ono što su činili vaši članovi partije. Gledam jednog ministra koji nas je sustavno diskriminirao i ne znam kako vam nije neugodno, vi se i dalje pozivate na čast i poštenje, mogli ste mi odgovoriti s da ili ne. Moraju postojati jednaka pravila – poručila mu je Glavak.

Prvo je Milanović pohvalio njeno pitanje, a onda iza kulisa prišao i napao Kosor. Ne ide to tako. Što će biti kasnije dok krenu teška i kompleksna pitanja? – pita se Jadranka Kosor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije