GLAS ZA MEĐIMURJE

SANDRA HERMAN ‘Dajte svoj glas za politiku rezultata i brige o Međimurju!’

Među međimurskim kandidatima na listi Narodne stranke – Reformisti u trećoj izbornoj jedinici izdvaja se ime predsjednice Središnjeg odbora stranke i zamjenice međimurskog župana Sandre Herman.

U više od 30 godina bavljenja kulturnim amaterizmom i rada u raznim udrugama te Turističkoj zajednici Međimurske županije, u 15 godina profesionalnog rada u međimurskom odgojno-obrazovnom sustavu i dugogodišnjem političkom radu od Općinskog vijeća Belice, Županijskog poglavarstva do tekućeg drugog mandata zamjenice župana svojim je rezultatima utisnula neizbrisiv trag u razvoju i napretku našeg kraja.

Zbog toga se na listi reformista nalazi na 14. mjesto, jer njeno prepoznatljivo ime i doprinos zaslužuje preferencijalnu podršku sviju kojI Međimurje nose i čuvaju u srcu. Stanovnicima Međimurja obratila se pismom u kojem navodi i najvažnije projekte koji se trebaju realizirati za nastavak ubrzanog razvoja Međimurske županije.

‘Drage moje Međimurke, dragi Međimurci! Moja kandidatura na ovim parlamentarnim izborima logičan je slijed, ali i obveza nakon dugogodišnjeg društvenog i političkog angažmana. Zapravo je to moja  potreba i želja da i dalje radim za dobrobit svih nas Međimurki i Međimuraca, kao što sam to uz konkretne rezultate i postignuća činila i do sada, jer upravo je politika često puta glavno sredstvo za realizaciju zacrtanih ciljeva. Ovo je još jedna prilika i velika pozornica s puno publike kojoj mogu prenijeti svoja razmišljanja i stavove o bitnim životnim temama i problemima te ponuditi konkretna rješenja i viziju napretka društva u cjelini, kao i sveukupnog razvoja našeg Međimurja.

A ja naše Međimurje vidim kao kraj vrijednih, marljivih i poštenih ljudi, kao kraj u kojem za svakog radnika ima radno mjesto s plaćom od koje se pristojno živi, kraj u kojem svako dijete ima svoje mjesto u jaslicama i dječjem vrtiću, kraj u kojem svaki učenik ima mogućnosti za jednosmjensku nastavu i produženi boravak, kraj u kojem sva djeca završavaju srednju školu, kraj u kojem je visoko školstvo dostupno svima. Vidim Međimurje kao kraj u kojem umirovljenici mogu pristojno živjeti od svojih mirovina, kao kraj u kojem svi potrebiti imaju financijsku mogućnost i mjesto za zbrinjavanje u domovima za starije i nemoćne.

Međimurje vidim kao kraj koji pruža punu podršku razvoju civilnog društva, razvoju sporta i kulture. Međimurje vidim kao kraj koji posebnu brigu vodi o socijalno osjetljivim skupinama u društvu, kao kraj u kojem se svatko, ali baš svatko, osjeća sigurno, prihvaćeno i dobrodošlo. Međimurje vidim kao kraj zaštićenih prirodnih i kulturnih vrijednosti, kao kraj razvijene poljoprivredne proizvodnje i održivog turizma.

Stoga Vas molim da mi svojim glasom omogućite da se borim za takvo Međimurje! 
Ne može netko iz Slavonije ili Dalmacije bolje razumjeti probleme i potrebe nas Međimuraca nego li mi sami. Ne može nekom iz Slavonije, Dalmacije, Zagreba…biti više stalo da nama u Međimurju bude bolje nego nama samima. Njima je stalo samo do naših glasova za vlastitu korist i demonstraciju moći, a meni je stalo do ljudi s kojima živim i radim, meni je iskreno stalo do kraja iz kojeg nikada neću otići, meni je iskreno stalo do našeg Međimurja! Dragi Međimurci, dajmo ovaj put naš međimurski glas za naše Međimurje!

GLAS ZA MEĐIMURJE GLAS JE ZA: 

– Porezno rasterećenje plaća do 5 000 kuna
– Minimalne plaće od 4 500 kuna
– Prosječne plaće od 8 000 kuna
– Oslobođenja poduzetnika od poreza na dobit koja se ulaže u nova radna mjesta i nove tehnologije
– Plaćanje PDV-a po naplati
– Racionalizaciju javne uprave (30% višak; 10% novih)
– Samodostatnost u proizvodnji hrane; uspostavu robnih rezervi
– Komasaciju i okrupnjavanje posjeda
– Izgradnju hladnjača i skladišnih distribucionih centara
– Zaštitu prava svakog pojedinca
– Zaštitu i pomoć najranjivijim skupinama u društvu
– Povećanje mirovina za 10%
– Osiguranje financijskog minimuma od 2 000 kuna staračkim obiteljima
– Subvenciju dječjih vrtića; 40% prvo dijete, 70% drugo, 100% treće i više djece
– Udvostručenje dječjeg doplatka i ukidanje limita za rodiljne naknade
– Jednosmjensku nastavu, produženi boravak, besplatan prijevoz, udžbenike i užinu
– Obavezno srednjoškolsko obrazovanje i vaučere za visokoškolsko obrazovanje
– Suce i državne odvjetnike koji nisu korumpirani; povjerenje u pravnu državu
– Ravnomjeran razvoj Hrvatske
– Međimurje kao zasebnu regiju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije