Razgovor: Josip Grivec, načelnik Donjeg Vidovca i predsjednik HSLS-a

Razgovor: Josip Grivec, načelnik Donjeg Vidovca i predsjednik HSLS-a

Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec, predsjednik HSLS-a Međimurske županije i treći na listi HSLS-a u našoj III. izbornoj jedinici

“Mi nudimo sadržaj, a ne ukrasnu vrpcu, ne prazna obećanja!”

eMedjimurje.hr: Pred nama su parlamentarni izbori, HSLS prvi put nakon 14 godina u utrku ulazi samostalno. Kakav HSLS 22 godine nakon osnutka trebamo očekivati?

– HSLS je već danas moderna, samostalna i vrlo demokratska stranka te po ustroju vrlo decentralizira, a to znači da samo takva stranka može realizirati istinsku, a toliko nam potrebnu decentralizaciju države.

eMedjimurje.hr: Po čemu je program HSLS-a drugačiji od drugih?

– Po tome što on polazi od zbilje, što detektira probleme i nudi jasna rješenja. Tim programom se jasno vidi da ne nudimo program obmane, a to znači da cijenimo građane, jer bez ulaženja u bit problema i neophodnih rezova nema oporavka i Hrvatska će sve dublje tonuti.

eMedjimurje.hr: Vi ste načelnik Donjeg Vidovca u petom mandatu čime potvrđujete svoj predan i kontinuiran rad. Kako uspijevati toliko godina zadržati povjerenje mještana?

– Sigurno da nije lako zadržati povjerenje, svaka funkcija često puta nosi da moraš učiniti i ono što ne želiš, a u trenucima krize koja trese Hrvatsku još je teže biti načelnik. No ljudi imaju razumijevanja i ako bolje razmislimo, jasno je da ako doma nemamo novaca da je slično i u općinskim proračunima.

Uvijek probam pomoći, no često puta to realne mogućnosti ne dozvoljavaju, a to me onda muči i na žalost, previše je nepotrebnih birokratskih prepreka.

eMedjimurje.hr: U izbornoj kampanji poručujte da ne nudite obećanja, već rješenja.

-Upravo tako i zato naš program neovisni stručnjaci i mediji ocjenjuju najboljim.

eMedjimurje.hr: Vi ste već dugi niz godina veliki pobornik toliko očekivane decentralizacije. To je Vaše mišljenje, a vjerujem i HSLS-a.

– Decentralizacija je nužna i trebalo ju je već davno provesti, jer je nepravedno općinama i gradovima nametati nove obaveze, a uskraćivati im prihode.

eMedjimurje.hr: Što očekujete od ovih izbora?

– Očekujem i nadam se da će građani dobro izabrati, jer o ovim izborima puno toga ovisi, dobar izbor bez prevelike dominacije bilo koje opcije pomoći će izlasku iz duhovne i materijalne krize, spriječiti mogući scenarij sličan problemima Grčke, omogućiti izlaz vlastitim snagama i bez uplitanja MMF-a.

Hrvatskoj treba suglasje u važnim pitanjima, treba nam u Saboru utjecaj stranke centra kao što je HSLS te politička ravnoteža bez prevelikog skretanja lijevo ili desno.

eMedjimurje.hr: Zašto dati glas HSLS-u?

– Puno je razloga zašto treba podržati HSLS, a najvažniji su: Naš je Program od strane neovisnih stručnjaka ocijenjen najboljim. Napravljen je na temelju zbilje, a suočenje s ozbiljnošću situacije prvi je korak prema rješenju i temelju bolje, pravednije i bogatije Hrvatske, boljem životu svih nas. Mi nudimo sadržaj, a ne ukrasnu vrpcu, ne prazna obećanja.

Promocija srednjeg sloja, promocija malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva garancija je napretka, bržeg izlaženja iz krize i povećanja zaposlenosti. Dostojanstvo rada i zadovoljan radnik temelj je svake radne sredine i svake radne organizacije. Pravednijom poreznom politikom povećati ćemo najniže plaće, naši vrijedni ljudi, naši Međimurci to itekako zaslužuju. Žurna decentralizacija je nužnost i sigurno je jedan od značajnih poluga bržeg, kvalitetnijeg i pravednijeg razvoja cijele Hrvatske.

Sve službe, sve usluge treba približiti što je više moguće građaninu. HSLS u ovoj izbornoj jedinici ima vrijedne i kvalitetne ljude, ljude dokazane u rješavanju bitnih, životnih(stvarnih) problema, ljude koji žive tu, sa svojim građanima, višestrukim biranjem provjerene, pa i one koji su dobili povjerenje građana po pet puta. Poruka je jasna: Za sve koji misle drugačije tu je lista BROJ 15 i nositelj Darinko Kosor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije