Sveta Marija: Aktualni sat u znaku sufinanciranja prijevoza

Sveta Marija: Aktualni sat u znaku sufinanciranja prijevoza

U aktualnom satu posljednje sjednice Općisnkog vijeća županijska vijećnica Đurđica Slamek u ime roditelja izrazila je nezadovoljstvo načinom sufinanciranja prijevoza za učenike srednjih đkola. Smatra kako nije u redu da općina samo sa 70 kuna sufinancira putovanje željeznicom, dok učenici koji putuju autobusom nemaju to pravo.

Načelnik je odgovorio kako općina sufinancira najjeftiniji prijevoz, a to je željeznica zbog stanice u Donjem Mihaljevcu. – Mi smo nakon kaosa u županijskom autobusnom prijevozu organizirali prijevoz za učenike koji putuju u Prelog, a sufinanciramo isti po dogovoru i prema Koprivnici. Prema potrebi sufinanciramo i prijevoz učenicima koji imaju zdravstvenih i socijalnih problema i putuju autobusom.

Mi smo odlučili sufinancirati najjeftinij prijevoz i na taj način pomoći roditeljima u srednjoškolskom obrazovanju njihove djece, istaknuo je Hunjadi. Slamek je mišljenja da bi svi trebali dobivati po 70 kuna bez obzira kako putuju. U suprotnom, ako će se sufinancirati po socijalnoj kategoriji, treba se odrediti status i sufinancirati samo po tom modelu, predložila je Slamek.

Ksenija Blagus također misli da bi se trebalo sufinancirati svima, a ne po povijesti bolesti ili socijalnom statusu. – Moja kćer putuje vlakom, a sada kada se bliľi zima razmiąljam da putuje autobusom jer do željezničke stanice treba voziti bicikl po svakojakim vremenskim prilikama.

Dajte svakome po 70 kuna, pa neka se voze kako hoću, rekla je Blagus. U općini imaju 89 srednjođkolaca, a udaljenost od Svete Marije do željezničke stanice u Donjem Mihaljevcu je tri kilometra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije