HDSS, koalicija HČSP-HSP Ante Starčević i Hrast u pripremama za izbore

HDSS, koalicija HČSP-HSP Ante Starčević i Hrast u pripremama za izbore

U Međimurju se polako, ali užurbano pripremaju za predstojeće parlamentarne izbore. Kako je u svojoj kolumni na portalu eMedjimurje.hr napisao Zlatko Bacinger, ipak nisu Laburisti na čelu sa Lesarom prvi objavili listu za izbore, već je to napravio Međimurski demokratski savez na čelu sa Željkom Pavlicem.

Od onih ne toliko medijski eksponiranih stranaka, ovih dana je i HDSS istaknuo svoju listu, na kojoj je na čelu u III. izbornoj jedinici predsjednik te stranke Ivan Martan koji se i nada jednom saborskom mandatu – onom svojem. Predstavljanje će biti nakon što se sve liste predaju Državnom izbornom povjerenstvu.

Izborni program predstavili su i HČSP i HSP Ante Starčević čija koalicija je istaknula Gorana Rohačeka za nositelja liste za III. izbornu jedinicu, dok će nositelj svih lista za parlamentarne izbore biti Ruža Tomašić.

U ime novog političkog pokreta, HRAST-a nositelj za III. izbornu jedinicu bit će Ladislav Iličić, predsjednik Udruge GROZD – glas roditelja za djecu i član Velikog vijeća Hrasta. Na Hrastovim predizbornim listama je sedam kandidata iz Međimurja. To su Darinka Kutnjak iz Svetog Marina na Muri, Hrvoje Šlezak iz Strahoninca, Bruno Matotek iz Čakovca, Štefanija Damiš iz Čakovca, Đurđica Katanec iz Goričana, Vladimir Križaić iz Podturna i Vlatka Železnjak iz Čakovca.

“Za koga će Međimurci glasovati na predstojećim izborima?”, naziv je ankete koju smo plasirali s desne strane portala eMedjimurje.hr i u kojoj smo u tek nekoliko dana prikupili više od 370 glasova. Anketi ćemo nadodati danas i tri političke opcije istaknute u članku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije