AKCIJE I U MEĐIMURJU Prodaja tulipana za Zakladu Ane Rukavine

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira u subotu, 14. travnja 2018., diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’. Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta – prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Registar je osnovan 2007. godine, a broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je s početnih 150 na sadašnjih gotovo 60 tisuća potencijalnih darivatelja, s tim da su 54 tisuće darovanih uzoraka tipizirane.

U svijetu postoji velik broj hematoloških bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu pronaći podudarnog darivatelja. Zahvaljujući Registru i mogućnosti transplantacije matičnih stanica, povećane su šanse za spas ljudskih života!

Socijaldemokratski forum žena SDP-a dao je proteklih godina velik doprinos razvoju Registra, a radujemo se i ovogodišnjoj akciji koju ćemo, na području Međimurske županije, provesti u vremenu od 9 do 12 sati i to na slijedećim lokacijama: u Čakovcu na Trgu Republike, u Prelogu na tržnici, u Murskom Središću na tržnici, te u Nedelišću ispred zgrade Općine.

– Svjesni da se svatko od nas i naših bližnjih može naći na listi potrebitih, pozivamo naše građanke i građane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana podrže djelovanje Zaklade Ana Rukavina i povećaju šanse za ozdravljenje oboljelima od leukemije i limfoma – poručuju iz SFŽ SDP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije