SELNICA Općina pomaže Župi – za obnovu krovišta 30 tisuća kuna

Pod predsjedanjem svoga predsjednika Branka Perčića, održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Selnice, koja je započela Aktualnim satom te prihvaćanjem zapisnika s 5. sjednice vijeća.

>>> SELNICA Vičević protiv bivšeg načelnika kani podnijeti kaznenu prijavu

Zanimljivost ove sjednice je što su sve odluke donijete jednoglasno, premda su rasprave bile na trenutke i oštre, ali vijećnici su prepoznali kako je u interesu svih da općina ide u boljem smjeru. Tako je jednoglasno imenovano Povjerenstvo za sve koncesije za komunalne djelatnosti čija je predsjednica Bosiljka Oletić.

Vijeće je koncesiju za obavljanje dimnjašačarskih usluga povjerilo obrtu ‘Dimos’ iz Strahoninca, a poslove komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih prometnica na području općine, tvrtki ‘Strojokop’ iz Selnice.

Vijeće je donijelo Odluku o ostvarivanju prava općinskog načelnika na naknadu putnih troškova, te je Župi Selnica dodijelila 30.000 kuna donacije za obnovu krovišta gospodarske zgrade na župnom dvoru.

S novim zakonskim odredbama vjeće je prihvatilo Statut općine, dok je pod točkom razno, iznijeto nekoliko prijedloga i zamjedbi te saslušana najava načelnika općine Ervina Vičevića, kako kani protiv svog prethodnika Anđelka Kovačića, podnijeti kaznenu prijavu zbog nepravilnosti i odluka koje je donosio u svezi projekta geodetski izmjera.

Vođena je i rasprava o zimskom čišćenju snijega, o čemu su govorili koncesionar Vladimir Babić, načelnik općine Ervin Vičević, predsjendik vijeća Branko Perčić, te vijećnici Mijo Kocijan, Kruno Živčec i Josip Bogdan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije