SDP-ov gradski vijećnik zaposlen u čakovečkoj komunalnoj tvrtki

Uvjete za referenta imao je 31 kandidat. Dejanu Tomašiću prednost je bila što je hrvatski branitelj, kaže direktorica Čakoma

Vijećnik vladajuće koalicije u čakovečkom Gradskom vijeću Dejan Tomašić zaposlen je u gradskom komunalnom poduzeću Čakomu. SDP-ov vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora prigradskog naselja Šandorovca postao je 13. siječnja referent unosa, obrade i praćenja podataka u službi prijevoza.

Potvrdila nam je to i direktorica Čakoma Snježana Tkalčec Avirović.

– Navedeno radno mjesto bilo je upražnjeno zbog odlaska dotadašnjeg radnika u mirovinu. Raspisan je javni natječaj i objavljen na internetskim stranicama Čakoma i u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Na natječaj se prijavio 51 kandidat, od čega je njih 31 udovoljavao uvjetima natječaja. Na temelju podataka iz životopisa, u uži izbor ušlo je osmero kandidata koji su pozvani na testiranje. Odazvalo se šest kandidata koji su bili testirani usmeno i na računalu. Između testiranih kandidata Dejan Tomašić pokazao se najboljim.

On je hrvatski branitelj pa mu je i to bila komparativna prednost u duhu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a ne ta što je gradski vijećnik – piše u odgovoru direktorice.

Riječ o poslu na određeno vrijeme od godinu dana za koje se tražio četvrti stupanj stručne spreme tehničkog usmjerenja i poznavanje rada na PC-u. Tomašić je svojedobno iz HNS-a prebjegao u SDP, a dosad je radio u jednoj varaždinskoj tvrtki, dakle nije bio nezaposlen.

– Ne vidim ništa sporno u tome što sam izabran na to radno mjesto. Ja sam i vatrogasac pa bi isto tako netko mogao reći da sam zaposlen zbog toga što sam vatrogasac – kaže Tomašić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije