OPĆINA DEKANOVEC proslavila 20. rođendan

Svečanost proslave 20 godina Općine Dekanovec započela je mimohodom kroz naselje uz pratnju Limene glazbe Dekanovec, školske djece, vatrogasaca, nogometaša, KUD-a i predstavnika Općine.

Program je dalje nastavljem u Domu kulture u Dekanovcu. Članovi Limene glazbe Dekanovec odsvirali su državnu himnu, a zatim je uslijedila minuta šutnje za sve preminule vijećnike i za sve ostale mještane kojih se rado sjećaju.

Program je vodila Mirjana Švenda koja je najavila recitaciju koju je izveo učenik Područne škole Dekanovec Sebastijan Sebolek. Prisutnima u dvorani obratila se Verica Grbavec, predsjednica Općinskog vijeća Dekanovec. – Glavni projekt su ljudi. Budimo danas zajedno sretni i ponosni na naš Dekanovec – poručila je i od srca je mještanima čestitala 20. rođendan spomenuvši i stihove Florijana Andrašeca: … ‘f tebi navek se se plodi, i zemljica dobro rodi’…

U programu su još nastupili supružnici Ana i Ivan Lisjak i mješovita pjevačka skupina koji su otpjevali dobro znane međimurske pjesme. Za mikrofon je stao i Ivan Hajdarović – načelnik općine Dekanovec. Spomenuo je kako je sagrađena cesta do rijeke Mure, a oni koji su prošli kroz Dekanovec mogli su vidjeti vizuru Dekanovca i pojas pješačko-biciklističke staze.

– Uspjeli smo prikupiti 7 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu koja je riješena, a nadamo se da ćemo realizirati i kanalizacijsku mrežu do 2023. godine. Dekanovcu je potreban i doktor, vatrogasni dom i multifunkcionalna dvorana, a najvažniji projekt su ljudi. Prije 50-60 godina bilo je masovno iseljavanje iz Dekanovca a tu žive skromni ljudi, ponizni i samozatajni – rekao je Hajdarović i zahvalio svima koji su u 20 godina doprinjeli kako bi Dekanovec bio po mjeri čovjeka.

Prigodnim riječima i česttikama prisutnima su se obratili međimurski župan Matija Posavec i saborski zastupnik Darko Horvat. Bila je to prilika da se svima zaslužnima uruče priznanja.

Zahvalnice su primili: NK “Mladost” Dekanovec – za ostvarena postignuća u području sporta te za doprinos u promoviranju Dekanovca – (predsjednik Stjepan Pintarić), SRD “Mura” Dekanovec – za izuzetan doprinos očuvanja prirode te za doprinos u promoviranju Dekanovca (predsjednik Martin Tomašek), KUU Florijan Andrašec – za promicanje i razvoj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva na području Općine Dekanovec (predstavnica KUU Ljubica Đurkin), LD “Fazan” Dekanovec-Podturen – za izuzetan doprinos unapređenja i afirmaciju lovstva, zaštitu divljači i ekologije na području Općine Dekanovec (predsjednik Jasmin Jambrošić), DVD Dekanovec – za izuzetan doprinos vatrogastvu i zaštiti od požara te promoviranju Dekanovca (predsjednik Tomica Kovačić), Limena glazba Dekanovec – za promicanje i razvoj kulturnog i umjetničkog stvaračlatva na području Općine Dekanovec (predsjednik Antun Peras), Područna škola Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada u području odgoja, obrazovanja i promoviraju Dekanovca (ravnateljica Martina Kivač), MOTO-TEKS d.o.o. Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada te za doprinos u promoviranju Dekanovca (direktorica Silvana Zdolec), Šantek d.o.o Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezultate rada u gospodarstvu i promoviranju Dekanovca (direktor Antun Šantek), Telemont d.o.o. Dekanovec – za osobitu uspješnost i rezuktate rada te za doprinos u promoviranju Dekanovca (direktor Vladimir Sokač), Tatjana Dobošić – za osobitu uspješnost i rezultate rada u području odgoja i obrazovanja na području općine Dekanovec, Dražen Tot – za rezultate rada u području sporta i promoviranju Dekanovca, Miri Milan – za izuzetan doprinos u promicanju i razvoju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva na području Općine Dekanovec, Matija Sokač – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene kulture te promoviranju Dekanovca, Leonarda Krsnik – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene kulture te promoviranju Dekanovca i Marijana Blagus – za ostvarena postignuća i rezultate rada u području glazbene ulture te promoviranju Dekanovca.

Pohvalnice su dobili: Stjepan Mesarek – za očuvanje i unapređenje lovstva te očuvanje okoliša i zaštitu prirode i divljači na području Općine Dekanovec, Tatjana Pintarić – za promicanje kulturnog nasljeđa kantora Florijana Andrašeca, Dražen Krnjak – za osobitu uspješnost i rezultate rada u ostvarenoj zajedničkoj suradnji na području kulture, doprinos vatrogastvu i promoviranju Dekanovca i Nikola Sebastijan Jambrošić – za promicanje kulturnog nasljeđa kantora Florijana Andrašeca.

Posebna zahvalnica načelnika uručena je Glazbenom sastavu Skandal bandu za izuzetan doprinos u promoviranju Dekanovca u području glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije