NENAD IGREC obišao MO: Nedostatak ulaganja u naselja vidljiv je na svakom koraku

Kandidat za gradonačelnika Preloga Nenad Igrec ovih je dana s predstavnicima Mjesnih odbora Ivanom Habuš, Mladenom Repalustom, Kristijanom Taradijem i Ivanom Šimunkovićem obišao Mjesne odbore Oporovec, Draškovec, Hemuševec, Čukovec i Cirkovljan.

– Želim biti tu na terenu i na licu mjesta se upoznati sa problemima koji muče mještane prigradskih naselja, istakao je Igrec za obilaska spomenutih mjesta.

Ulaganja u Mjesne odbore su izostala u protekle četiri godine što je vidljivo na svakom koraku, nedostatak novaca u gradskoj blagajni najbolje se primijeti ovdje na terenu gdje nije realizirano niz projekata koji su bili obećani, zaključio je Igrec s predstavnicima Mjesnih odbora.

Oporovec više ne smije biti slijepo crijevo Preloga, naglasio je Igrec. U naselju nema ulaganja u komunalnu infrastrukturu, o uređenju prilazne ceste iz pravca Draškovca nema ni riječi, iako je mještanima obećavan kraći i sigurniji prometni pravac. Mještani Oporovca zaslužuju da i njihovi komunalni problemi budu visoko na listi prioriteta, jer u naselju su potrebna ulaganja u cestovnu i komunalnu infrastrukturu.

Mještane Draškovca također muče problemi vezani uz sigurnost prometa, iako je izgradnja parkirališta kod groblja dugo najavljivana. Mještani tog i okolnih naselja su, međutim, još uvijek prisiljeni parkirati automobile na glavnoj prometnici čime se izlažu opasnosti. Kako je istaknuo član Mjesnog odbora Draškovec Mladen Repalust, sramotno je da ovaj problem još nije riješen.

Od gradonačelnika smo dobili objašnjenje da grad trenutno nema novaca za tu investiciju, stoga se opravdano pitam kako mogu obećavati izgradnju većih projekata poput sportske dvorane, a nisu u mogućnosti otkupiti zemljište kraj groblja za potrebe parkirališta. Zbog nedostatka novaca u gradskoj blagajni stoji i asfaltiranje u Zelenoj ulici. Mještanima Draškovca dosta je obećanja, potrebna su nam trenutna rješenja, sigurnost naših građana nam je najvažnija, istaknuo je Repalust.

Mještanima Hemuševca najviše smeta što nitko iz gradske vlasti nema sluha za rješavanje mjesnih problema, istaknuo je Kristijan Taradi koji uskoro treba preuzeti mjesto predsjednika Mjesnog odbora. Zbog loše izvedenih radova oko šahtova na cesti našim mještanima kod prolaska velikih vozila pucaju zidovi na kući. S tim problemom upoznali smo gradske vlasti, no očito nitko nije zainteresiran za rješavanje ovog problema.

Ne rješava se ni zahtjev za postavljanje zaštitne ograde na cesti između Draškovca i Hemuševca, iako se radi o maloj investiciji koja bi uvelike povećala sigurnost pješaka i biciklista. Sigurnost građana i njihove imovine treba biti glavni prioritet, potreban nam je netko tko će imati sluha za naše potrebe, stoga mi je drago da je gospodin Igrec došao u naše malo mjesto kako bi se na licu mjesta upoznao s problemima.

Predstavnica Mjesnog odbora Čukovec Ivana Habuš istaknula je kako mještani još uvijek čekaju dugo najavljivanu obnovu stare Guljare, koja sada stoji zapuštena. Dolazilo se tu iz grada, najavljivalo radove, no dan danas Guljara stoji zapuštena. Mještane smeta i nedovršen projekt uređenja parka oko stare grabe, prostor su razrovali bageri i radovi su tu stali. Igrec je istaknuo da su mu dobro poznati problemi mještana i da je uz Čukovec vezan još od djetinjstva kada bi dolazio u posjet baki i djedu, pa bi često s lokalnim dečkima pecali ribe na grabi. Prostor je to gdje nije potrebna velika ljudska intervencija u prirodi, a može izrasti u prekrasan rekreacijski park i zato taj projekt treba konačno privesti kraju.

Uslijedio je posjet Cirkovljanu gdje je Ivan Šimunković upoznao Igreca s neriješenim projektima u naselju. Kako je istaknuo Šimunković ni tamošnje groblje nema uređeno parkiralište što je svakako potrebno urediti. No mještane najviše ljuti nedovršena pješačka staza koja nikako da dođe do kraja naselja, jer su u posljednje četiri godine investicije u naselju jednostavno stale.

Na kraju posjeta prigradskim naseljima Igrec je istaknuo kako se osobno uvjerio da u naseljima nedostaju investicije i da to nije dobro. Međutim, rekao je Igrec, nisam previše iznenađen, jer za svaku investiciju su potrebna financijska sredstva, a Grad Prelog je prošlu godinu završio s manjkom od preko šest i pol milijuna kuna. Pitam se stoga, ako se nije ulagalo u razvoj grada i prigradskih naselja na što je utrošen sav taj novac iz gradskog proračuna. Očito je da se u gradu ne zna raspolagati sredstvima, istaknuo je Igrec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije