FURJONOVA ZVIEZDA

FOTO U Dekanovcu održan koncert zagrebačkog zbora ‘Čarobna frula’

Za koncert u Dekanovcu okupili su poseban sastav s članovima svih ansambala društva te priredili iznimni glazbeni program za Dekanovčane i sve goste

U subotu, 20. listopada u Domu kulture u Dekanovcu je održan koncert zagrebačkog zbora ‘Čarobna frula’ pod vodstvom dirigenta Marijana Milića. Oni su svojim nastupima ostavili trag na najznačajnijim zborskim natjecanjima kao što su Svjetske zborske igre i Grand Prix of Nations.

Koncert je dio projekta “FURJONOVA ZVIEZDA – Tradicijski napjevi Florijana Andrašeca u obradama suvremenih skladatelja” koji za cilj ima, kroz koncerte zborske glazbe, promovirati nasljedstvo poznatog pučkog pjesnika i glazbenika Florijana Andrašeca.

Navedeni koncert dio je na svakom koncertu projekta izvode se novokomponirane skladbe naših istaknutih skladatelja inspirirane napjevima Florijana Andrašeca. Autor projekta je Nikola Sebastian Jambrošić, magistar glazbe iz Dekanovca.

Zbor Čarobna frula ogranak je Hrvatskog pjevačkog društva Čarobna frula kojeg sačinjava još nekoliko ansambala poput dječjeg zbora Vrapčići, sastava Fluo i sastava Sound of Souls. Autor projekta naglasio je da mu je iznimno drago što su za koncert u Dekanovcu okupili poseban sastav s članovima svih ansambala društva te priredili iznimni glazbeni program za Dekanovčane i sve goste. Na taj način prikazali su ljepotu zajedništva u glazbi i glazbom, a neosporan trud uložen u pripremu koncerta mogao se čuti u svakoj skladbi koju su otpjevali.

Na koncertu u Dekanovcu zbor održao sjajan koncert u tri dijela u kojima je predstavio skladbe svog širokog repertoara. U prvom dijelu su tako, uz snažan energijski naboj, izveli nekoliko hrvatskih domoljubnih skladbi Ivana Zajca i Jakova Gotovca.

U drugom hrvatske narodne pjesme iz sjeverne hrvatske, među kojima su i premijerno izvedene dvije nove skladbe Florijana Andrašeca u obradi Marijana Milića – Na toj trdoj klopi i Liepi briegi zeleni.

U trećem dijelu zbor je predstavio široku lepezu svog popularnog i jazz programa u kojem su se našle obrade poput When i’m 64, Ticket to Ride  Lennona McCartney-a, Hallelujah Leonarda Cohena, Sing, sing, sing Luisa Prime i dr.
 
Nakon koncerta Općina je bila srdačan domaćin priredivši im ugodno druženje u «Bajzovim dvorima» Dekanovec. Priliku za neponovljiv glazbeni doživljaj omogućili su, kao glavni organizator i pokrovitelj, Općina Dekanovec uz načelnika Ivana Hajdarovića te Institut “Ars musica”, KUU Florijan Andrašec, Međimurska županija i Ministarstvo kulture  RH.
Zbor Čarobna frula prije dolaska u Dekanovec posjetio je znamenitosti grada Čakovca te Muzej Međimurja Čakovec gdje su uz predano vodstvo Zlatka Bacingera dobili uvid u povijest i kulturu Međimurja.
– Čakovec je predivan grad. Posjet muzeju bio je predivno iskustvo. U Dekanovcu su krasni i ljubazni ljudi. Lijepo je bilo pjevati međimurske pjesme baš u Međimurju. Dan je bio ispunjen emocijama i svakako bi htjela doci opet, rekla je pjevačica Lana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije