DUGOVJEČNI NAČELNICI Hoće li Lisjak i Grivec po sedmi mandat?

Dragutin Lisjak, načelnik općine Domašinec, bez uvijanja prizanje da po novi, sedmi mandat, ide zbog toga što mu do mirovine nedostaju dvije godine.

– Cijeli sam radni vijek proveo na Općini, prvo kao tajnik bivše Mjesne zajednice, a onda i kao načelnik. Zar da sad idem negdje tražiti novi posao na dvije godine? – ističe Lisjak (64), strojobravar po struci.

Pa nije valjda, pitamo ga, da je to jedini motiv za novu kandidaturu? Ma nije, odgovara, želi završiti neke projekte. Prije svega, izgradnju školsko-sportske dvorane i kanalizacije. Lisjak je nezavisni načelnik, nije član ni jedne stranke.

– Vidjet ćemo što će birači odlučiti u svibnju. Želja mi je povući novac iz EU fondova, pa već sad radimo na tome 200 na sat – dodaje Lisjak, član neformalnog “Kluba 5+”, koji okuplja tridesetak gradonačelnika i načelnika s pet i više mandata. Raspitali smo se što ih motivira da se ponovno kandidiraju.

U tom Klubu je i načelnik općine Donji Vidovec Josip Grivec (HSLS), koji suzdržanost obrazlaže stranačkim pregovorima. Hoće li po sedmi mandat na čelu općine ili u neku drugu kombinaciju, doznat će se uskoro. I njemu su motiv za ostanak u politici nedovršeni projekti i poslovi.

– Svojedobno sam mislio da su tri mandata sasvim dovoljna, no stranka me nagovorila da se i dalje kandidiram, da ne ostanemo bez načelnika. I eto me pri kraju šestog mandata – kaže Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije