Škola će Pernara prijaviti MUP-u i Pravobraniteljici za djecu

Srednja škola Maruševec prijavit će saborskog zastupnika Ivana Pernara policiji i Pravobraniteljicu za djecu.

Tijekom obilaska škola u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji Pernar je na svom Facebook profilu objavio fotografiju djelatnika Srednje škole Maruševec koji mu je, kako je napisao, pokušao istrgnuti mobitel iz ruke. Dodao je da je riječ o adventističkom svećeniku i odgajatelju.

“Pretpostavljam da je poremećen u toj mjeri da ne shvaća da je takvo ponašanje neprihvatljivo i prema učenicima, a kamoli prema saborskom zastupniku kojem ni policija ne smije uzeti mobitel iz ruke”, “Tip je zreo za psihijatriju”, “Ponašao se prema saborskom zastupniku kao prema svojem djetetu”, “Da sam mu poslodavac dao bi mu otkaz, neka se kod svoje kuće tako ponaša”, “Ta budaletina je adventistički svećenik i starješina u crkvi pa valjda misli da je ulovio Boga za bradu. Zbog takvih jadnika sam se i ispisao iz adventističke crkve”, “Tip je preglup da shvati da ne može napasti saborskog zastupnika i javnu osobu, a očekivati da će to proći u tišini”, “Dok je to smeće tamo neću više posjećivati Maruševec, ne želim imati posla s takvim ljudima”, nizao je uvrede Pernar, koji je danas ipak ustvrdio da nije bilo fizičkog kontakta, ali da bi ga bilo da nije “brzinski reagirao i izmaknuo mobitel iz dosega ruke tog adventističkog teologa”.

– Naime, da je uspio dohvatiti moj mobitel, morao bi se natezati s idiotom iako to ne želim – napisao je Pernar. U školi tvrde da odgajatelj (koji nije svećenik) nije napao Pernara i da nije bilo fizičkog kontakta, već je pozvao učenike da uđu s travnjaka ispred škole u učenički dom.

Nije želio da ga Pernar snima mobitelom i emitira uživo. Pernar uzvraća da zna naići na agresivne ljude i u takvim situacijama kaže “idemo live”, s ciljem da se agresivna osoba makne i prestane se prijeteći ponašati.

– 90 posto ljudi u takvoj situaciji, koji ne žele biti snimljeni u svom primitivnom ponašanju jednostavno se okrene i od livea ne bude ništa” – navodi Pernar i dodaje mu “live” služi samo kao instrument koji “miče idiote s vrata”.

– Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja, a o događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP.

Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i gospodin Pernar shvatiti kako postoje legitimni i pozitivni pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama – priopćila je ravnateljica Đurđica Gavranović-Porobija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije