ODRŽAN SASTANAK Vijeća za prevenciju kriminaliteta Mursko Središće

U Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće u utorak 14. ožujka 2017. godine s početkom u 14 sati održan je 14. po redu sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta Mursko Središće. Točke dnevnog redu bile su: vršnjačko nasilje, te promet i ostala pitanja.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak, članovi Vijeća za prevenciju: načelnik PP Mursko Središće Miljenko Vrbanec, pomoćni načelnika Miljenko Furdi, policijski službenik Marko Nikolić, prestojnica Podružnice CZSS Alenka Bilić, ravnatelj Osnovne škole M. Središće Elvis Šarić, komunalni referent Drago Belše i presjednik VMO Sitnice Milorad Mihanović, te predstavnik roditelja Nikola Kontrec.

Slučaji vršnjačkog nasilje zabilježeni su u Osnovnoj školi Mursko Središće, na što se reagiralo prema zakonskoj regulativi, dok se i prema potrebi uključuje Centar za socijalnu skrb i Policijska postaja Mursko Središće.

Grad Mursko Središće, kao osnivač Vijeća za prevenciju kriminaliteta, uključuje se kao zainteresirana strana. Svi nazočni na sastanku obvezali su se da će sudjelovati prema svojoj nadležnosti u cilju ne događanja vršnjačkog nasilja.

Što se tiče prometne problematike, jedna od mjera koje je Grad Mursko Središće odlukom Gradskog vijeća tražio od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture temeljem Zakona o cestama, o zabrani tranzitnog prometa iznad 7,5 tona uvrštena je u Nacrt Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona.

U Nacrtu Pravilnika su navedene javne ceste na kojima se ograničava uporaba određenih javnih cesta za tereteni promet, među kojima se nalazi i najprometnija cesta u Gradu Mursko Središće i naselju Šrukovec, te sve do Čakovca, cesta D209.

‘Nadamo se da će Nacrt Pravilnika kao takav biti i usvojeni’, poručuju iz Grada Mursko Središće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije