Općina Selnica: Za socijalnu i drugu pomoć 89 tisuća kuna

Općina Selnica izradila je Program javnih potreba u socijalnoj zaštiti za 2017. godinu koja je upravo započela. Za socijalne programe općina u ovoj godini planira potrošiti ukupno 89.000 kuna, što je na razini prošlogodišnjeg iznosa.

Najviše novca i to čak 45.000 kuna odlazi na stipendiranje studenata, koji će pojedinačno dobivati po 300 kuna. Za jednokratne novčane pomoći pojedincima ili obiteljima programom je predviđeno potrošiti 15.000 kuna, dok je za pripomoć ili nagradu za novorođeno dijete predviđeno ukupno 10.000 kuna.

Za prvo dijete obitelj ili pojedinka dobivaju 500 kuna, za drugo 700 kuna, a za treće i svako daljnje 1000 kuna. Za podmirenje troškova stanovanja predviđeno je potrošiti ukupno 19.000 kuna.

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević kaže, kako će općina i na druge načine pomagati onima koji se u određenom trenutku nađu u nevolji, kao i kada zbog drugih nepredviđenih okolnosti i situacija ljudima bude teško.

Kao što je to prigodom Uskrsa, Božića i Nove godine, te ako se obitelji ili pojedincu dogodi kakva nesreća, havarija, požar, poplava i drugo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije