HDZ: Podržavamo inicijativu građana za uređenjem Vukovarske i Nazorove ulice

O problemima Kotara zapad Gradski vijećnici HDZ-a govorili su još 2014. Problem leži u nezadovoljavajućoj komunalnoj infrastrukturi na tom području, a, mišljenje je vijećnika HDZ-a, da takvo stanje stoji i danas.

> Stanari iz Nazorove: Izrada Urbanističkiog plana uređenja jedini spas za naselje

Priopćenje HDZ-a prenosimo o potpunosti.

‘Podržavamo peticiju građana kojima je cilj povećanja kvalitete života stanovnika grada Čakovca, a koji traže da se pokrenu aktivnosti za sanaciju javnih površina, prometnica i uređenje parkirališnih prostora u Ulici Vladimira Nazora, ali i Vukovarskoj ulici. Nada

Još 2014.g. vijećnici HDZ Kotara zapad grada Čakovca, I. Somođi i I. Kirin, pokušali su gradskoj upravi ukazati na probleme pojedinih zapadnih dijelova grada, posebice u Vukovarskoj i Ulici V. Nazora. Stanovnici ovog dijela grada bezuspješno godinama obilaze službe Grada, a kao vijećnici su preko GV kotara zapad pokušali ukazati na probleme koji se stavljanjem pod tepih samo gomilaju. Stanari godinama plaćaju komunalnu naknadu, a investitori komunalni doprinos te s pravom zahtijevaju uređenje javnih površina oko svojih objekata.

Predlažemo gradonačelniku da se u Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu planira uređenje i sanacija stambenih naselja Vukovarske i Nazorove ulice kako bi se osigurao dovoljan broj PGM-a prema normativima iz članka 95. GUP grada Čakovca. Radi kvalitetnijeg i dugoročnog rješavanja komunalnih problema (rasvjeta, promet, parkirališta) ovog dijela grada u kojem su i tri srednje škole, predlažemo izradu Posebnog plana uređenja naselja Vukovarske i Nazorove ulice.

Sigurni smo da se nitko neće oglušiti na ovakve pozitivne inicijative koje dolaze od samih stanovnika grada: kvart u mraku ili nedostatak parkirališta je ono što svakodnevno naši građani žive i žele promjeniti.

Kao vijećnici HDZ preko GV kotara zapad bezuspješno tražimo i zamjenu žarulje u Vukovarskoj 5, a kako vidimo iz medija, to je problem i drugih dijelova grada, pa je jedini način da nas netko čuje medijski prostor. Tako smo, zajedno s stanarima, još 2014.g. tražili sanaciju cesta između zgrada u Ul. V. Nazora. Gradonačelnik je u svom odgovoru spomenuo da su to gluposti, spominjao se ŽUC te da se radi o privatnom zemljištu, iako je bilo riječ samo o javnoj površini unutar sedam višestambenih zgrada.

Ovim putem želimo upoznati gradonačelnika da unutar Ul. V. Nazora od kč. br. 26 do 32 nema županijskih cesta za koje je nadležan ŽUC, već samojavnih površina i pristupnih cesta višestambenim zgradama. Bilo bi dobro da dođe te da se sam uvjeri u ovu činjenicu, posebice nakon kiše. Toplo preporučamo i gumene čizme.

Ali, gradonačelnik je u tom odgovoru obećao ‘…kompletnu sanaciju područja što je predviđeno u planu za iduću godinu kada počinje izgradnja već spomenute stambene zgrade.’ Nova stambena zgrada je sagrađena i lijepa, no upravo bode u oči kontrast s ružnim i blatnjavim okolišem. Zato i predlažemo izradu Posebnog plana uređenja naselja Vukovarske i Nazorove ulice’, završava priopćenje koje potpisuje vijećnica HDZ GV Kotara zapad Ivančica Somođi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije