Potrebitoj djeci osigurana besplatna školska prehrana

U petak, 25. studenog 2016. godine, od 10 sati u Maloj vijećnici Međimurske županije održat će se konferencija za medije na kojoj će biti riječi o projektu ‘Školski obroci svima!’.

Radi se o projektu vrijednom milijun kuna kojim je Međimurska županija odlučila doskočiti problemu isključenosti djece čije su obitelju u riziku od siromaštva, te im omogućila da ih u školama dočeka topli i zdravi obrok.

Ovim projektom osigurana je školska prehrana u školskoj godini 2016./2017. za potrebitu djecu, njih 1.200. O projektu će govoriti pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, voditeljica projekta Sonja Tošić Grlač, ujedno pomoćnica pročelnika i Vlatka Vincetić, suradnica na projektu.

Ovo je još jedan vrijedan iskorak Međimurske županije u kojem se pokazuje svjesnost činjenice kako je obrazovanje ključ uspjeha. Ujedno isti će uvelike utjecati na život djece, smanjiti njihovu društvenu diskriminaciju i izoliranost, a cilj je i senzibilizirati lokalnu javnost te zajednicu o potrebama djece iz socijalno ugroženih obitelji s naglaskom na važnosti jednakog pristupa školskim obrocima kao načinu osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije