PRIMJER DRUGIMA

RODA – RODITELJI U AKCIJI Trudnice i rodilje imaju kvalitetnu prehranu u Županijskoj bolnici Čakovec

'A da se može bolje, pokazuje i primjer rodilišta iz Čakovca'

Nakon što su Indexu trudnice i rodilje poslale fotografije hrane koja im je servirana u nekim hrvatskim bolnicama, oglasila se udruga RODA – Roditelji u akciji.

“Slike obroka u nekim hrvatskim rodilištima preplavile su internet. Dok se u nekim rodilištima serviraju obroci trudnicama i rodiljama koji su izrazito nekvalitetni i upitne hranjivosti, druga rodilišta svjesno biraju drugi, kvalitetniji put. Primjerice, smanjuju prerađene namirnice na minimum, nude trudnicama i rodiljama kvalitetne proteine te redovito nude povrće i svježe voće na jelovniku”, komentirali su.

Baš kao što je za Index potvrdila nutricionistica Diana Gluhak Spajić, RODE također ističu da je kvalitetna prehrana neophodna u razdoblju trudnoće, babinja i dojenja.

“To je posebno važno za trudnice, pogotovo one koje imaju kompleksnije zdravstveno stanje u trudnoći, kojima kvalitetna prehrana može bitno i pozitivno utjecati na ishod trudnoće. Osim kvalitete, potrebno je promišljati i o energetskoj (kalorijskoj) vrijednosti, koja je posebno važna za dojilje.

Ovakva situacija zahtijeva hitnu intervenciju i poboljšanje prehrambenih standarda u rodilištima kako bi se osigurala optimalna skrb za majke i novorođenčad. A da se može bolje, pokazuje i primjer rodilišta iz Čakovca”, poručili su u svojoj objavi, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije