Tko je u Strahonincu ‘zamutio vodu’ oko izgradnje vodovoda i kanalizacije

Općinsko vijeće Općine Strahoninec, na svojoj posljednjoj sjednici prihvatilo je na prijedlog općinskog načelnika Franje Lehkeca Odluku o neprihvaćanju sporazuma o obročnom plaćanju duga Međimurskim vodama. Naime, kako je tom prigodom kazao Lehkec, Međimurske vode dostavile su 18. svibnja ove godine na potpis Općini Strahoninec Sporazum o obročnom plaćanju duga za izvedene radove i sufinanciranje radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj od 2004. do 2006. godine u iznosu od 1.049.000 kuna.

– Ono, što ovdje prije svega želim istaknuti,dodao je načelnik, da prilikom primopredaje vlasti nakon izbora, od bivših vodećih ljudi Općine nismo dobili nikakve informacije o postojanju bilo kakvog duga prema Međimurskim vodama, starog desetak godina.

U svojem obrazloženju vijećnicima da se ponuđeni Sporazum o obročnom plaćanju duga Međimurskim vodama ne prihvati, Lehkec je kazao kako nikada nije utvrđena stvarna vrijednost radova, pa tako i eventualno dugovanje od 1.049.000 kuna prema izvođaču radova, a da je isto tako održano i nekoliko sastanaka s predstavnicima Međimurskih voda, na kojima su u Općini htjeli pronaći kvalitetno rješenje problema, ali nisu uspjeli.

Stoga, završio je Lehkec, Općini Strahoninec ne preostaje drugo, nego da pokrene postupak u kojem će ovlašteni sudski vještaci utvrditi stvarno stanje izvedenih radova i postojanje eventualnog duga za vodovod i kanalizaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije