uz dan djece oboljele od malignih bolesti

OPĆINA VELIKOG SRCA Načelnik Strahoninca Franjo Lehkec UOLL donirao pisač

U akciju su se skupljanjem čepova uključili Dječji vrtić Suncokret i OŠ Strahoninec

U povodu 15. veljače, Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti, načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec u ime Općine donirao je pisač vrijednosti 2.000 kn za potrebe Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Ovom prilikom načelnik se zahvalio za uspješnu suradnju UOLL-a i Općine Strahoninec odnosno mještana Općine.

– Naime, u više navrata Udruga je pomagala i pomaže našim mještanima koji su potrebiti u bolesti pa im je svaka podrška bilo u lijekovima, medicinskim krevetima  ili drugim  medicinskim pomagalima jako puno znači. Najvažnija je riječ podrške da u bolesti nisu sami – istaknuo je Franjo Lehkec.

Emil Vibović zahvalio je na donaciji te napomenuo da je Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti prilika da se šira javnost informira o problemima najmlađih bolesnika, prikupe sredstva za njihovo liječenje te pokrene rad s roditeljima oboljele djece.

Također se treba napomenuti da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo državne nagrade za humanitarni rad u 2019., pri čemu je istaknuto da vrijednost ukupno prikupljene humanitarne pomoći od početka 2015. do kraja 2018. iznosi više od 470 milijuna kuna.

Posebna čestitka Franje Lehkeca i Josipa Šipeka, zamjenika načelnika, upućena je Emilu Viboviću kome je u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uručena Godišnja nagrada za humanitarni rad u 2019. Nagradu je uručila ministrica Vesna Bedeković.

Emil Vibović predsjednik je Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. Kroz projekt “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” koji se provodi od 2013., mnogim obiteljima omogućena je kupnja lijekova, medicinskih pomagala, provođenje terapija, ali i pružena financijska pomoć tijekom liječenja. U sklopu projekta je do sada prikupljeno više od 200 tona plastičnih čepova. Već 20 godina pomaže oboljelima u potrebi, te provodi mnoge humanitarne akcije za pomoć oboljelima, njihovim obiteljima, braniteljima i zdravstvenom sustavu. U tih 20 godina prikupljeno je i podijeljeno preko 5.000.000,00 kuna.

Inicijator je i jedan od osnivača UOLL-a, a mnoge akcije poticale su HZZO i zdravstveni sustav da se u liječenju primjene nove terapije i/ili tzv. pametni lijekovi. Udruga posjeduje medicinska pomagala koja omogućuju kvalitetniju skrb oboljelih u kućnoj njezi (nastavak liječenja), a ulaganje u medicinska pomagala pokazalo se dobrim jer svakodnevno imamo upita za istim.

U tom duhu akciji prikupljanja čepova pridružili su se i DV Suncokret i OŠ Strahoninec. – Prikupljanjem čepova kod djece potičemo svijest o brizi za okoliš i brizi za bližnjega. DV Suncokret redovito se uključuje u ekološke akcije gdje zajedno s roditeljima i djecom aktivno uz druženje šaljemo pozitivnu sliku te zajedničkim aktivnostima provodimo vrijeme – napomenula je ravnateljica vrtića Svjetlana Topolnjak. U ime OŠ Strahoninec akciju prikupljanja čepova provodit će učiteljica Sanja Hozmec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije